Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Proffstränare blir amatör

Foto: JANET PERS/TRAVRONDEN
Foto: JANET PERS/TRAVRONDEN

Mantorptränaren Jörgen Axén har efter 31 år som proffstränare valt att lämna in sin A-licens.

Publicerad:

Jörgen kommer dock inte sluta med travet.
– Jag fyllde nyligen 60 år och tyckte tiden var mogen att ta ut tränarpensionen. Min sambo Lizette och jag har ett tiotal hästar själva och kommer att fortsätta verksamheten på amatörbasis på egna gården i Ryd utanför Tranås, berättar Jörgen på Mantorptravets hemsida.

Hästar som förknippas med Jörgen Axén är bland andra V75-vinnare och miljonären Flaque (e. Speedy Fly, 12 segrar och 1.018.100 kronor) och sexfaldiga Breeders Crown-försökssegraren Jasmin Brick (e. Super Arnie, 14 segrar och 1.431.550 kronor)
– Visst har det varit många glädjeämnen genom åren. Det kanske roligaste tillfället var nog på Solvalla Kriteriehelgen 2002. Det var två tvååringslopp utskrivna och jag vann båda. High and Heavy segrade i hingst- och valackavdelningen medan Tabby Baby vann stoavdelningen, påminner sig Jörgen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.