Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Proffstränare slutar

Foto: CLAES KÄRRSTRAND/KANAL 75
Carl-Ivar Larsson, här med Åse, slutar som proffs. Foto: CLAES KÄRRSTRAND/KANAL 75

Östersundstravet tappar en av sina proffstränare från årsskiftet.

Publicerad:

Det är Carl-Ivar Larsson, 60 som lämnar in licensen.
– Jag tycker att jag bara har stått och stampat de senaste åren, säger Larsson.

Carl-Ivar var travamatör i många år innan de nya reglerna satte stopp för att träna andras hästar 1999.
– Då fick man träna tre andras hästar på en licens. Jag och min fru Irja hade var sin amatörlicens så vi hade sex hästar på träningslistan som inte var våra egna. Men då de nya reglerna kom tvingades jag att ta ut proffslicensen och det var kul att sätta sig i skolbänken för en komprimerad kurs på Wången, säger Larsson.

Det blev drygt 18 år som proffstränare innan han nu lämnar in licensen.
– Jag har sagt upp de sex hästar som jag har i stallet. Samtidigt som det känns rätt att sluta så är det förstås vemodigt på ett sätt. Jag har har haft väldigt bra hästägare. Men det har blivit för mycket resor och för lite intäkter på hästarna, så det känns mest som jag har stått och stampat.
Carl-Ivar Larsson har vunnit cirka 300 lopp och den stora segerstaplaren i stallet var kallblodet Rapello, som vann 38 segrar på sina 203 starter.

Vad ska du göra nu?
– Jag kommer att ägna större delen av tiden till skogsfastigheten. Det blir mycket skogsvård framöver. Det har blivit eftersatt de senaste åren då jag inte haft tid. Men visst kommer jag att ha någon egen häst kvar i stallet också. Jag lägger inte av helt med att träna häst.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.