Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Proffstränare slutar

Foto: HANOLD/ALN
Jan Schön åker sulkyskalm. Foto: HANOLD/ALN

Bollnästränaren Jan Schön lämnar in proffslicensen vid årsskiftet.

Publicerad:

- Jag har funderat på det här ett tag nu och till årsskiftet tar jag ut tränarpensionen och fortsätter som amatör istället, säger Jan Schön till hemsidan travgavleborg.se.

Schön fyller 60 år i januari. Han har nu elva hästar i träning, varav fjolårers V75-vinnare Robis Salvation är den mest namnkunnige. Hästantalet i stallet kommer att minska efter licensbytet.

- Vi får se hur det blir, men jag orkar inte på samma sätt längre som jag gjorde förut. Det är ett pressande jobb och det är dags att ta det lite lugnare nu, säger Jan Schön.

Han blev proffstränare på 1980-talet och den vinstrikaste hästen är Criks Philimon med 1,5 miljoner insprunget. Brenda Walsh var med i både Oaks och Stochampionatet. Schön har mest varit inriktad på unghästar och som en höjdpunkt nämner han 1996.

- Ja, det var speciellt år. Då tog vi 23 segrar i STC-loppen för treåringar och det var bara Stig H Johansson som var värre det året.

I år har Jan Schöns stall tio segrar på 99 starter och 567.000 kronor inkört, i princip identiska siffror som 2014. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.