Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Projektet fortskrider"

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Planerna på en flytt för Örebrotravet fortskrider. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Örebrotravet kan gå vidare med sina flyttplaner. Under tisdagens årsstämma fick styrelsen ett tydligt mandat att arbeta vidare med projektet.

Publicerad:

I november 2016 presenterade Örebrotravet planerna på en försäljning av marken i Marieberg för att istället bygga en ny travbana på Kvinnersta. Under tisdagen hade man årsstämma och då tog projektet ytterligare steg framåt.

Sällskapet gav styrelsen i uppdrag att sälja marken och fastigheterna i Marieberg under förutsättning att det är möjligt att bygga en ny tävlingsbana i Kvinnersta. Ett villkor är att överskottet från försäljningen till fullo kan finansiera den nya tävlingsbanan. Dessutom ska en träningsanläggning iordningställas på Kvinnersta.
– Det här innebär att styrelsen har fått ett starkt mandat från travsällskapet och att projektet fortskrider. Det känns fortsatt positivt, målbilden och tidsplanen är oförändrad. Vi kommer att kunna ge mer information när vi är klara med nästa steg i projektet, säger Claes Broberg, plats- och sportchef för Örebrotravet, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.