Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Promenad i parken för Double Exposure

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Double Exposure och Örjan Kihlström tog snabbaste vägen till mål i Vittsjöborgs Stoelit på Jägersro. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Hugo Åbergs-kvällen på Jägersro är i gång och i stoeliten var det Double Exposure för hela slanten. Daniel Redéns toppsto ledde runt om i fin stil på 1.11,1a/1640 meter.
– Hon sprang undan på lätta fötter, sa Örjan Kihlström.

Publicerad:

Daniel Redén fick frågan om att starta Double Exposure (e. Donato Hanover) i Hugo Åbergs Memorial men valde i stället Vittsjöborgs Stoelit för sexåringen. Där slutade det som det brukar göra för Double Exposure i dessa sammanhang – med seger. 

Som tungt spelad favorit höll Double Exposure enkelt upp innerspåret före Waffle Cone, samtidigt som andrahandsfavoriten Shadow Gar galopperade bort sina chanser. 

Sedan blev det odramatiskt. Med Virgina Grif i dödens tilläts ledaren varva på 1.12,4a/1640 meter och i upplösningen kunde förstås inget hota toppstoet. Kihlström satt blickstilla över upploppet medan Double Exposure lämnade konkurrenterna till en klar triumf med gott om sparade krafter i mål.

Segertiden blev 1.11,1a/1640 meter och belöningen var 200.000 kronor. 
– Hon fick ett bra spår för en gångs skull och sedan fick vi bestämma i ledningen. Hon sprang undan på lätta fötter, sa Örjan Kihlström i vinnarcirkeln i tillade:
– Med ett bra spår så tror jag att hon hade slutat långt fram i Hugo Åbergs om hon hade startat där. 

Några längder bakom vinnaren tog David Källgrens hedersto Speedy Foxy Vicane hand om andraplatsen efter en fin spurt med Kim Eriksson i sulkyn. Trea blev Virginia Grif och Alessandra Gocciadoro. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.