Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Propulsion blev Årets häst

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Propulsion röstades fram till Årets häst. Här intervjuas Örjan Kihlström på Hästgalan. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

2019 vann Propulsion Olympiatravet, Åby Stora Pris och finalen av Trotting Masters. Med 45 procent av rösterna tog han hem titeln Årets häst.

Publicerad:

Propulsion sprang in över åtta miljoner kronor under 2019 och vann Olympiatravet, Åby Stora Pris och finalen av Trotting Masters. På Hästgalan röstades han fram till Årets häst med 45 procent av rösterna.
– Jag är så jäkla glad för Proppens skull. Jag är otroligt glad. Att jag blir Årets tränare är stort, men när mina hästar blir någonting blir jag berörd. Det finns ingenting större och speciellt när svenska folket har fått rösta också. Då blir jag jätteglad, säger Daniel Redén.

Ellinor Wennebring är hästens skötare.
– Jag är jättechockad. Jag förstod inte riktigt vad som hände. Han har varit nominerad så många gånger, men vi har aldrig fått stå här. Det är klart att jag är chockad och jag börjar nästan gråta.

Örjan Kihlström:
– Det är helt overkligt. Han har gjort så många fantastiska lopp och inte bara i år. Han har gjort många omöjliga lopp och släpat runt på en kusk i alla möjliga spår som finns. Det gör prestationen ännu större. Utom honom hade jag inte fått mitt pris heller så jag har honom att tacka för väldigt mycket.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.