Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Propulsion klar för Åby Stora

Foto: MIA TÖRNBERG
Propulsion efter segern i Hugo Åbergs Memorial. Foto: MIA TÖRNBERG

På ett mäktigt sätt vann han Hugo Åbergs Memorial. Nästa uppgift för Daniel Redéns femåriga hingst blir Åby Stora Pris.

Publicerad:

I senaste segern på Jägersro travade han nytt löpningsrekord med 1.08,9ak. Innan det vann Propulsion (e. Muscle Hill-Danae) Norbottens Stora Pris. Nästa start blir på Åby den 13 augusti.

 
– Det verkar bra med hästen och han känns jättefin efter Hugo Åbergs. Att starta i Åby Stora Pris passar bra i matchningen och två heat har han klarat bra förut. Nu när Åby alltid bjuder på en bra bana har mina hästar börjat leverera där så vi åker gärna dit, säger Daniel Redén i ett pressmeddelande.
 
Sportchef Jon Walter Pedersen är glad över beskedet att Propulsion kommer till Åbytravet.
 
– Propulsion har ända sedan han började sin tävlingskarriär i Sverige haft en helt otrolig utstrålning på tävlingsbanan och gjort kanonprestationer under hela året. Det var ett lyckorus när Daniel Redén ringde och bekräftade att han väljer att starta i Åby Stora Pris. Nu blir loppet ännu mer hyperintressant och ett häftigt revanschmöte från senaste loppet blir att vänta, säger Pedersen.
 
Hittills i karriären har Propulsion tagit 16 segrar på 31 starter där han tjänat 4.404.296 kronor. 
 
Klara för Åby Stora Pris
Förstapris: Två miljoner kronor
Un Mec d'Heripre
Mosaique Face
Västerbo Highflyer
B.B.S Sugarlight
Montgomery Hill
Food Money
Propulsion
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.