Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Propulsion kung i Norrbotten

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Daniel Redén tar storslam i storloppen i norr. Förra veckan var det Call Me Keeper som vann ett miljonlopp i Östersund. Denna lördag var det Propulsion som vann Norrbottens Stora Pris.

Publicerad:
Sagan om Propulsion är lång. Hästen köptes på auktion i USA i mitten av 2015 av Daniel Redén och Stall Zet. I oktober månad stod hästen i bronsdivisionen, nu ett drygt halvår senare har han vunnit två miljonlopp.
- Det är så man får nypa sig i armen. Den resa den här hästen har gjort är otrolig, det är snudd på att det inte ska gå, sade Redén i Bodens vinnarcirkel efter lördagens triumf.
Propulsion inledde från spår tio tillsammans med Örjan Kihlström. Efter att ha kommit igenom fint valde ekipaget att avancera mot ledningen och 1400 meter från mål övertog man spets från Nimbus C.D. På sista bortre långsidan pressades man rejält av On Track Piraten och i sista sväng såg Propulsion kraftigt ansträngd ut. Över upploppet hittade han däremot nya krafter och femåringen lyckades hålla starkt avslutande Sauveur bakom sig över mållinjen.
Segern var värd 700.000 kronor och tiden blev 1.11,7a/2.140 meter på en Bodenoval som var något kladdig för dagen.
- Det var verkligen ett rafflande test med många bra hästar. Mitt på upploppet kändes det som att vi skulle greja det, även om Sauveur avslutade starkt. Propulsion är en ruggigt fin häst och då ska man komma ihåg att han precis börjat tävla i eliten, var Kihlströms lovord efter segern.
Tidigare under året segrade Propulsion i Finlandia-Ajo och han slutade femma i årets Elitlopp.
Det var Daniel Redéns andra storloppseger på så kort tid som en vecka. Förra lördagen vann nämligen hans träning Call Me Keeper Jämtlands Stora Pris.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.