Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Propulsion redo för Frankrikeäventyret

Foto: Maria Holmén
Daniel Redén med svenskhoppet Propulsion. Foto: Maria Holmén

Efter en lyckad comeback på Gävletravet kan Frankrikeäventyret ta sin början för Propulsion. I morgon lördag går hästbussen söderut och tränaren Daniel Redén är förväntansfull inför vad som komma skall. 
– Jag har en liten plan för Propulsion och han kommer vara ännu bättre den här gången, säger Solvallatränaren.

Publicerad:

Resan mot Prix d'Amérique har börjat för det stora svenskhoppet Propulsion. I sin första start på tre månader stod Propulsion för ett gott besked på Gävletravet med en lekande lätt seger på 1.14,5a/2140 meter.
– Det var kanske ingen riktig värdemätare men han såg fin ut och Örjan (Kihlström) var väldigt nöjd med honom, det är det viktigaste. Han gick med träningsbalans och gjorde det bra på en ganska seg och konstig bana. Nu har han fått ett lopp i kroppen inför Frankrike, säger Daniel Redén som själv körde Luckycharm Hanover i samma lopp. 

På lördagen går hästbussen söderut mot Redéns filial på Grosbois i Paris. Denna gång ser upplägget lite annorlunda ut för Propulsion som var fyra i årets Prix d' Amérique. 
– Jag har lagt upp det på ett annat vis. Förra gången fick han två lopp i kroppen i Sverige innan han tog en andraplats direkt i sitt B-lopp i Frankrike. Sedan fick han åka hem och träna och väl tillbaka i Frankrike drog han på sig en infektion. Det krånglade på vägen och nu har jag lagt upp det så att han förhoppningsvis ska ha absolut toppform i slutet av januari. 

Siktet är inställt på B-loppet Prix du Bourbonnais den 10 december, men loppet över 2700 meter är inte huvuduppgiften för "Proppen" inför Prix d'Amérique.
– Tanken är att han ska köras franskt i det loppet och det kommer bli ett försiktigt upplägg, säger Redén. 

Det stora målet i december är i stället GP de Bourgogne över 2100 auto som avgörs den 31 december på Vincennes. Det är då som Propulsion ska ordna sin PdA-biljett.
– Det är ett lopp som ska passa honom bra och då ska han vara på gång ordentligt, säger Redén.

Solvallatränaren är optimistisk inför vad som komma skall med Propulsion.
– Han har utvecklats otroligt mycket under året och för egen del så lärde jag väldigt mycket förra året i Frankrike. Jag har lagt upp det på ett annat vis i år och jag har en liten plan för Propulsion, han kommer vara ännu bättre den här gången. Men sedan kan man förstås inte råda över sjukdomar eller skador. 

Anmälda till Prix du Bourbonnais den 10 december är även Lionel, Call Me Keeper och Wild Honey. De två sistnämda har inte startat på länge, men statusen är bra för dagen.
– Call me Keeper känns ruggigt bra i jobben för dagen och vi får se om han startar 10 december eller i ett annat lopp för att komma i gång. Han är på plats i Frankrike.
– Wild Honey åker med i hästbussen tillsammans med Propulsion och hon har också tränat bra. Hon kan komma med i PdA på pengar och för hennes del handlar det om att bygga upp formen i december. 

Summa summarum så ser det alltså väldigt spännande ut för Daniel Redén med knappa två månader kvar till Prix d'Amérique.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.