Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Propulsion vann Masters efter upploppsdramatik

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Cleangame galopperade med segergrepp på upploppet. Då klev Propulsion fram. 

Publicerad:

Det blev en händelserik final av Trotting Masters-finalen på Vincennes. Och när allt var över stod Propulsion, Daniel Redén, Örjan Kihlström och Ellinor Wennebring där som vinnare.
Redan från start hände det grejer. Efter att Björn Goop snabbstartat med Bold Eagle tvingades han släppa ifrån sig ledningen till Robert Bergh och Mindyourvalue W.F. som i sin tur fick försvara sig en bit mot Bel Avis innan denna kördes ner i rygg på Bergh.
Efter en bit fick Bergh utvändigt sällskap av Jean Michel Bazire och favoriten Cleangame och de första 1200 metrarna passerades på 1.11,4.
När allt skulle avgöras var det Propulsion som fick gå först i tredjespår och mitt på upploppet såg det ut att bli svårt att fånga in Cleangame som såg ut som vinnaren. Men med knappt 100 meter kvar galopperade favoriten plötsligt bort sig och då kunde Örjan Kihlström styra Propulsion till en knapp seger före en starkt spurtande Bahia Quesnot. 

Bold Eagle trea

Där bakom krävdes det målfoto för att konstatera att Björn Goop och Bold Eagle kunde spurta sig till tredjepriset före Mindyourvalue W.F och Robert Bergh.
Åttaårige Propulsion tog årets femte och karriärens 37:e seger och den var värd hela 171 000 euro. Segertiden blev 1.11,9/2700 meter.
Tony Nio tog hand om femtepriset före Stefan Melander-tränade Milligan’s School och David Thomain.
Svenskduon Eelis och Queer Fish hade det svårt och slutade sist bland de felfria.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.