Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Propulsion vann utan Örjan

Foto: ALN
Foto: ALN

Daniel Redéns Propulsion hade inte startat sedan Åby Stora Pris i mitten av augusti.
Ändå hade han inga som helst problem att ta hem snabbloppet på Sundbyholmtravet under tisdagen.

Publicerad:

Tanken var att Örjan Kihlström skulle köra Propulsion, men stjärnkusken lämnade återbud på grund av ryggproblem. Istället var det Ulf Ohlsson som fick chansen bakom Stall Zets travare och det blev mycket enkel seger.
Duon tog det relativt lugnt från start, men kunde ta hand om ledningen efter en bit. Ingen av de fyra konkurrenterna i loppet ville trycka upp tempot och därför var farten i loppet löjligt lågt för klassen.
Över upploppet lät Ulf Ohlsson Propulsion sträcka lite på sig och han gick undan på pigga ben.
– Det här var en riktigt läcker häst att köra. Det blev ingen värdemätare, men han fick lunka på lite den sista biten och han lär gå framåt med det här i och med att han bara var mängdtränad inför dagens start. Det är en världsstjärna, han kommer tillhöra yppersta eliten i många år framöver så länge han får hålla sig frisk, sade Ulf Ohlsson efteråt.
Segern var värd 50.000 kronor och tiden blev 1.14,8a/2.140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.