Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Puro till tusen – i höstas

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Petri Puro efter Cash Crowes seger i Sto-SM i fjol. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Ännu ett jubileum har gått obemärkt förbi. Förra veckan uppdagades att Peter Ingves tog sin tusende kuskseger i maj i fjol. Nu berättar Svensk Travsport att Petri Puro nådde samma antal som tränare den 28 november.

Publicerad:

Ingves tog sig till milstolpen genom en seger med Cashback Pellini. Samma häst förde även Puro till tusen när han vann på Åby med Christoffer Eriksson i sulkyn. Svensk Travsport skriver att jubileet upptäcktes vid en extrakontroll av segerstatistiken.

Petri Puro är född i Finland, men har varit tränare i Sverige sedan 1993. 
– Jag har utbildat mig hos 15 tränare i sju olika länder. När jag lärt mig det jag ville har jag flyttat vidare. Det är mina universitet, säger Petri Puro till Svensk Travsports webbplats.

Trion han håller högst

Hästarna i Puros stall har genom åren travat in över 100 miljoner kronor och på hans meritlista finns bland annat två derbysegrar. 2012 vann han "travets blå band" med Pato och 2007 med Commander Crowe. 

Den senare lyfter Puro också fram när han får frågan om vilka som är de tre främsta hästarna har har tränat.
– Commander Crowe, Camilla Highness och Cash Crowe, lyder Petri Puros svar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.