Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Qahar Q.C. bjöd på kross

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
Qahar Q.C. och Ulf Ohlsson (arkivbild). Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Catarina Lundströms stridsvagn ångade på till seger.

Publicerad:

Ulf Ohlsson och Qahar Q.C. (e. Scipion du Goutier) kommer bra överens. På Jägersro fick duon också ta sin första V75-triumf tillsammans på ett imponerande vis. Efter att ha synat dödens en bra bit ner i fältet tog Qahar Q.C. upp jakten på ledande Juan, som varvarde på 1.12,9. Strax därpå började Ulf Ohlssons häst att slarva med travet och när allt skulle avgöras hade Lutfi Kolgjini kommit ut i andraspår med Pharaon Face. Det innebar en slutsväng bitvis i tredjespår för segstarke Qahar Q.C.
Trots det hämtade han in meter på ledaren och hade kopplat segergrepp i god tid. Klockan stannade på 1.14,3/2640 meter.
– Han är ju fantastiskt bra som bara tågar på. Han är starks om få och det är kul att få köra sådana hästar, sade Ohlsson i vinnarcirkeln.
Segern var den femte raka och också den första med sexsiffrigt förstapris (125 000 kronor). Hästen tränas av Catarina Lundström. 

Vann på topptid

Helena Burmans Augustus F. (E. Going Kronos) bjöd publiken på en svettig prestation. Efter att ha tagit hand om ledningen från spår två eldade Stefan Söderkvist på i ett bra tempo hela vägen in och när allt skulle avgöras kunde ingen hota Burmans åttaåring. Det var inte så konstigt. Klockan visade nämligen upp en segertid på 1.10,8a/1640.
– Han var i jättefin författning kan man säga och han bet i ordentligt när jag begärde lite extra av honom från start, sade körande Stefan Söderkvist.

Retfullt enkelt

I går prisades Kim Moberg som årets komet på Solvalla. Det följde hon upp med att ta en till synes enkel V75-seger med stallets Global Unlimited (e. S.J.’s Caviar). Favoriter Erwin kunde försvara ledningen samtidigt som Kim Moberg och Global Unlimited hämnade i andra utvändigt. Därifrån kunde ekipaget avancera via tredjespår och till slut avväpna favoriten utan bekymmer.
– Han var ruggigt bra i dag. Det kändes bra när vi kom ner i andra ytter. Jag tyckte han avväpna favoriten ganska lätt ändå, sade Moberg i vinnarcirkeln.
Segertiden landade på 1.12,9a/1640 meter. 

Fjärde raka

Olle Rols (e. Ready Cash) fortsätter att imponera. Peter Ingves hitta till ledningen från spår två i volten och därifrån visade fyraåringen prov på sin kapacitet. Trots utvändig uppvakning av Platon Face lunkade valacken bara undan ohotad över upploppet. Olle Rols tog fjärde raka segern på kilometertiden 1.14,1/2140 meter. 
– Det har varit en väldig utveckling de sista månaderna. Jag var inte rädd för spår två, men jag trodde inte att han skulle ta sig till ledningen, sade tränaren Mats Rånlund i vinnarcirkeln.
Tack vare dagens förstapris på 125.000 kronor har Olle Rols nu sprungit in 485 000 kronor på sina fyra senaste starter.

Oväntat loppscenario

Kash Brodda (e. Ready Cash) satt helt plötsligt i ledningen efter att både Nancy America och Darling Hornline hade galopperat bort sig. Då var det ingen av konkurrenterna som kunde bjuda upp till kamp och Kash Brodda kunde gå undan till en enkel seger.
– De två bästa galopperade bort sig. Då valde jag att åka fram för att överta. Då blev det väldigt enkelt i dag, sade körande tränaren Peter Untersteiner.
Segertiden skrevs till 1.14,2a/2140 meter. 

Talangfullt sto

Örjan Kihlström hittade till ledningen från springspår med Daniel Redéns Dorinda (e. Donato Hanover). Därifrån kunde ingen rubba fyraåringen som gick i mål på 1.14,9/2140 meter.
– Det är en lovande märr det här, med bra fart i benen. Hon mötte ju en del rutinerade hästar i dag som stod på 20 meters tillägg och jag trodde kanske att det skulle bli tufft, sade Kihlström i vinnarcirkeln. 

Rätt V75-rad: 2–7–7–6–11–2–11
Utdelning
7 rätt: 3330 kr
6 rätt: 63 kr
5 rätt: Jackpot

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.