Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Qahar Q.C. vann utan skor

Foto: Malin Albinsson/Kanal 75
Qahar Q.C. och Ulf Ohlsson tog hem lördagens silverförsök på Umåker. Foto: Malin Albinsson/Kanal 75

Det gick – även utan skor. Barfotatravande Qahar Q.C. svarade för en ny styrkedemonstration i lördagens försök i silverdivisionen.

Publicerad:

Det går undan på våren och Catarina Lundström bestämde sig för att rycka skorna på Qahar Q.C (e. Scipion du Goutier). Rätt drag, skulle det visa sig. Sjuåringen tog hem lördagens silverförsök över lång distans och i vanlig ordning från positionen utvändigt om ledaren.
– Jag hade ingen riktig feeling i dag, sade kusken Ulf Ohlsson som var orolig för den nya balansen, men som blev positivt överraskad.

"Hur stark som helst"

Robert Bergh öppnade första halvvarvet i 1.07-fart bakom Angle of Attack och fick sedan Qahar Q.C. på sin utsida halvvägs in i loppet. Ingen avundsvärd situation och i ingången till sista sväng gav ledaren upp.  Segerstriden stod i stället mellan Qahar Q.C. och Michelangelo Ås och den förre drog alltså det längsta strået via 1.13,8a/2.640 meter.
– Vi fick lite hjälp med tempot från början, sade Ulf Ohlsson som på nytt var imponerad av sin hästs styrka.
– Han är hur stark som helst och jag hade fullt tag i tömmarna över mållinjen. Han hade kunnat springa ett varv till i samma fart. Jag har aldrig fått honom trött.

Hattrick för Ohlsson

Segern var Ohlsson tredje för kvällen. Med Stefan Melanders Disco Volante blev det banrekord i bronsdivisionen och dessförinnan avgick han med segern i lägsta klassen med en annan av "Tarzans" hästar.

Fyraårige Digital Performer (e. Super Photo Kosmos) fick trava utvändigt om stallkamraten Total Recall, men tog sig till slut förbi denne i en tät slutstrid. Segertiden skrevs till 1.13,6a/2.140 meter.

Årets fjärde för Djuses sexåring

I lördagens klass I-försök blev det Bergsåkersseger genom Martin Djuse och Cameron Dream (e. Syrinxian). Sexåringen fick luckan efter en invändig resa och avgjorde enkelt. Segern var Cameron Dreams fjärde för året och togs på på tiden 1.14,5/2.640 meter
– Vi hade laddat ett tag för det här loppet och han var riktigt fin i dag, sade Djuse i vinnarcirkeln.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.