Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Qourtney Cox från dödens

Foto: ALN
Qourtney Cox imponerade när hon vann från dödens. Foto: ALN

Maria E Perssons Qourtney Cox stod för en fin insats när hon segrade från dödens. Dagfinn Aarum som satt i sulkyn tryckte sig till ledning i sista sväng och ekipaget försvann sedan undan över upploppet.

Publicerad:

Måndagens mest imponerande insats stod Maria E Perssons Qourtney Cox (e. Orlando Vici) för när hon var starkast från först utvändigt om ledaren. Dagfinn Aarum lotsade det femåriga stoet till seger på 1.17,3a/2.140 meter.
– Jag hade hoppats på att hon skulle vara med i främre träffen, men det är alltid jobbigt att hamna i dödens. Det kördes sakta mitt i loppet och det gynnade henne. I sista sväng kände jag att detta kunde gå vägen, säger Maria E Persson.

Marcus Hultman och Aifur (e. Spotlite Lobell) tilläts dirigera fältet i behagligt tempo och första varvet öppnades på långsamma 1.21,4. Svante Båths Västerbo Loveboat med Ulf Ohlsson i sulkyn satt i andra utvändigt och försökte sent gå i närkamp med ledaren, men förgäves. Ledaren stack undan över upploppet och vann på säkert sätt före Lasken Palema och Västerbo Loveboat. Tränar Aifur gör Conny H Andersson.
– Jag trodde att någon skulle komma fram lite tidigare, men det var bara tacksamt att de inte gjorde det. Hästen är lite trög, men när han väl fått upp farten så håller han den hela vägen, säger Marcus Hultman.

Björn Goop placerade Sippson (e. Eldfaksen) i femte invändigt inledningsvis. Drygt 600 meter från mål fick ekipaget fritt spelrum på innerspår och i sista sväng kunde man också ta sig ut i andra spår. In på upploppet kopplade ekipaget grepp om Jan Roar Mjölneröds styrning Handland Stjernen. Tränar Sippson gör Lars Rosén och hästen kom i mål på 1.29,8/2.660 meter.
– Hästen kändes fin, men jag körde honom snällt. 400 meter från tänkte jag att det här kan lösa sig och då kändes det bra, säger Björn Goop.

Wild Card (e. Crazed) serverades ett fint lopp av Christian Cracchiolo i andra ytter. Drygt 700 meter från gick ekipaget fram utvändigt om ledaren All Star Man och in på upploppet kunde man också koppla ett säkert grepp om händelserna. Wild Card kom i mål på 1.16,9/2.140 meter och tog karriärens tredje seger.
– Hästen var bra i ordning. När jag kom förbi med huvudet slappnade han av lite grann, men det var ingen fara och han gick i mål med krafter kvar, säger Christian Cracchiolo.

Det löste sig perfekt för Ulf Ohlsson med Rebecca Paulsson-tränade Appy Li (e. Gift Kronos) som satt i ledningen redan efter drygt ett halvt varv. Från den positionen lät man sedan ingen komma i närheten och ekipaget kom i mål på 1.18,5/2.160 meter.
- Vi fick en bra start och några av de betrodda hoppade. Jag testade för tät och sedan var det väldigt tacksamt, säger Ulf Ohlsson.

Trots lågt tempo framme i täten kunde Edvin Ceka-tränade Caddie Icon (e. Love You) plocka ned ledaren Whisky Akema den sista biten. Artan Ceka satt länge lugn i sulkyn, men när han begärde anfallsorder av sin häst in på upploppet bet det riktigt bra och ekipaget kunde gå förbi i de allra sista stegen.
– Jag behövde inte gå framåt tidigt eftersom hästen alltid har sin bästa bit till slut. Det här året har börjat helt fantastiskt, säger Artan Ceka.

I övrigt tog Pär Hedberg-tränade Southwind Feji (e. Muscle Hill) en överlägsen seger i debuten på fina segertiden 1.17,5/2.140 meter. En klar seger blev det också för Brekke Blesen (e. Krageboen) och Stian Eilefsen. Magnus Jakobsson tog också en seger denna kväll. Han lotsade Quite Easy U.S.-sonen Vikens Easy till dennes andra raka seger. Vikens Easy har galopperat mycket i inledningen av karriären, men har nu två raka segrar när han hållit sig på benen. Björn Goop avslutade tävlingsdagen med sin egentränade M.T.Kod Röd (e. Password). Den femårige valacken tog hem loppet från spets.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.