Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Quantanamera slog till på Bjerke

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Karriären lider mot sitt slut, men än är inte Quantanamera färdig på tävlingsbanan. På söndagen tog det tioåriga stoet karriärens största seger i ett stayerlopp under Klasselöpsdagen på Bjerke.
– Hon är en gudomlig häst, sade tränaren och körsvennen Erik Berglöf till Kanal 75.

Publicerad:

Förra månaden tog Quantanamera (e. From Above) sin första seger för året. En seger som innebar att hon vunnit lopp åtta säsonger i följd. På söndagen var det dags igen, även om det såg mörkt ut ett halvvarv kvar till mål.

Då blev Quantanamera av med draghjälpen i tredjespår och i ingången till sista sväng såg hon ut som en slagen häst. Men hedersmärren hittade nya krafter och över upploppet var det hon som var starkast i Per Ulvens äreslopp.

Quantanamera vann på 1.15,9 över tre varv närmast före Bålsta Palema och Captain Morgan.
– Hon har aldrig varit med i några klassiska lopp och aldrig vunnit på V75 tidigare. Och så gör hon det som tioåring. Det är helt otroligt, sade Erik Berglöf till Kanal 75 och fortsatte.
– Hon har varit bäst i mitt stall i sex, sju år nu och gjort det lika bra varje år. Hon är en gudomlig häst.

Förstapriset på 100.000 norska kronor gör att Quantanamera nu är miljonär två gånger om. Söndagens start var hennes 152:a i karriären och på dessa har det blivit 26 segrar.

Cash Okay slog Lionel och Ferrari B.R.

I loppen för de äldre elithästarna blev det segrar för Roli Eld (e. Lome Elden) och Cash Okay (e. Ready Cash). Roli Eld vann Trygve Diskeruds minneslopp för kallblod på 1.22,5 över 2.160 meter närmast före G.Jerken och Ulsrud Tea, medan Cash Okay spurtade hem Karsten Buers äreslopp via 1.12,5 över full väg. I det slagna fältet fanns bland andra Ferrari B.R. och Lionel.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.