Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Quarterback i Norskt Derby

Foto: STEFAN UPPSTRÖM
Rune Haugen (till vänster) hade en minst sagt bra söndag på Övrevoll galoppbana. Foto: STEFAN UPPSTRÖM

Vintern i Dubai gjorde Rune Haugens treåring gott. Quarterback gjorde allting själv i Norskt Derby 2015 och vann mycket komfortabelt.

Publicerad:
Med Rafael Schistl på ryggen och sidoludd på huvudlaget var Quarterback bara bäst. Efter att ha hoppat ur boxen på fint sätt kunde ekipaget hitta till ledningen. Väl i den positionen kontrollerade man allting och vann till slut med flertalet längder.
– En bra häst är vad man behöver och det är Quarterback. Jag gav hästen en fin löpning och det räckte. Jag är väldigt nöjd med segern, sade segerryttaren efteråt.
– När han kom hem från Dubai började hästen växa och såg inte speciellt fin ut och därför valde vi att vänta på honom. Jag vet att det här är en väldigt, väldigt bra häst och när han får starta på större banor blir det spännande. Vi ska tillbaka till Dubai med den här hästen i framtiden, den saken är klar, sade tränare Rune Haugen i vinnarcirkeln.
 
Segern var värd 623.340 kronor.
 
Förutom Norskt Derby reds även Marit Sveaas Minneslopp på Övrevoll. Även där gick segern till Rune Haugen. Fearless Hunter gavs en ritt i mitten av fältet för ridande Carlos Lopez. Över upploppet kopplades greppet och segern blev till slut säker, före Jessica Longs Berling och trea blev Per-Anders Gråberg med Bank Of Burden.
 
Segern var värd 831.120 kronor.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.