Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Räddades av omstart

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Fabrice Souloy tränar Captain Crazy. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Det är idel topplopp på Vincennes idag då Femåringskriteriet ska avgöras senare under eftermiddagen. Dagens första grupplopp var Prix Victor Regis för de treåriga hingstarna och segern gick till Fabrice Souloys Captain Crazy efter lite dramatik.

Publicerad:

Tony Le Beller körde nämligen startgalopp med Captain Crazy i den första starten, men omstartssignalen ljöd och treåringen efter Quaro fick en ny chans. I den starten gick det bättre och Captain Crazy kunde köras till ledning i ett tidigt skede av loppet.

Tempot var sedan moderat, första 2.200 meterna gick inte snabbare än 1.17,2, men trots det såg Captain Carzy lite plågad ut in på upploppet. Han visade dock fin inställning och höll undan för Cahal des Rioults (e. Password) och Chant des Sirenes (e. Opus Viervil). Den sistnämnde svara för en riktigt stark avslutningen då han satt sist i fältet hela vägen, men attackerade ute i spåren i sista sväng och såg segerfarlig ut in på upploppet, men krafterna tröt lite den sista biten.

Segertiden blev inte bättre än 1.16,1/2.700 meter, vilket kan jämföras med de två senaste årens vinnare då Bold Eagle vann på 1.14,8 ifjol och för två år sedan sprang Akim du Cap Vert (senare idag en av favoriterna i Criterium des 5 Ans) löpningsrekord när han vann på 1.13,5/2.700 meter.

Förstapriset var 54.000 euro och det var tredje segern för Captain Crazy i semi-classique-löpningar i år. Tidigare har han vunnit både Prix Kalmia och Prix Paul Karle.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.