Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Radieux tvåa i monté

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Foto: LEIF NORBERG/ALN

Prix de Forges-les-Eaux var en väldigt galoppfylld och ojämn historia. I loppet, som gick på Enghien, hade Lutfi Kolgjini två hästar, Radieux och Dante Boko. Bäst gick det för den förstnämnde.

Publicerad:
Det nio hästar stora fältet var väl utdraget redan efter första sväng. Matthieu Abrivard hittade fjärde invändigt med Radieux (e. Love You), samtidigt som Eric Raffin hade fullt upp med att få fart på Dante Boko (e. Going Kronos) i femte invändigt.
 
Det var en kvartett som stack undan ifrån de övriga och Bianca d'Atout (e. Saxo de Vandel) tillsammans med Mathieu Mottier var den som bestämde farten.
 
Med ett varv från mål blev spetshästen diskvalificerad och istället tog Be Mine de Houelle (e. Scipion du Goutier) över tätpositionen, tätt följd av favoriten Baraka d'Henlou (e. Diamant Gede) och Elisabeth Allaire.
 
På sista bortre långsidan tog favoriten över ledningen och stack undan, samtidigt som Radieux tog sig upp som tvåa sedan Be Mine de Houelle tröttnat.
 
In mot upploppet såg Elisabeth Allaire ut att ha allting under kontroll med Baraka d'Henlou, men i början av upploppsrakan galopperade hästen och diskvalificerades. Helt plötsligt var det Radieux i ledningen och ivrigt påhejad av Matthieu Abrivard såg Lutfi Kolgjinis travare ut att gå mot segern, men så blev inte fallet.
 
Be Mine de Houelle hittade nämligen nya krafter över upploppet och fick nosen först kort före mål tillsammans med Marie Bacsich. Tränar segerhästen gör Frack Leblanc.
 
Dante Boko inkom som femma i mål, väldigt långt efter vinnaren, men blev diskad efter enquete. Därmed förlorade kretsen kring hästen de 4.000 euro som femteplatsen var värd. Noteras bör att endast tre hästar fick godkänt resultat i loppet.
 
Andraplatsen för Radieux var värd 20.000 euro. Han kom i mål på tiden 1.15,8/2.875 meter, vilket även var loppets segertid.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.