Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rafflande dubbelseger för Per Linderoth

Foto: ALN
Okalani Grazia var en av de båda Per Linderoth-hästarna som var först över mål i den andra V64-avdelningen. Foto: ALN

Det blev minst sagt spännande i den andra V64-avdelningen. Så pass spännande att domarna inte kunde skilja de båda Per Linderoth-hästarna åt i mål och Joan Chip G.L. och Okalani Grazia fick dela på segern.

Publicerad:

Högdramatiskt blev det i den andra V64-avdelningen. Detta efter att Per Linderoths duo Joan Chip G.L. (e. Adrian Chip–Dunetti G.) och Okalani Grazia (e. Timoko–Ograzia November) gjort upp om segern. Hästarna passerade exakt samtidigt om domarna valde att döma dött lopp. Per Linderoth själv satt upp bakom Joan Chip G.L. medan Ulf Eriksson körde Okalani Grazia.
– För mig kändes det som att det var Ulfs häst som vann, men det var skönt att ta både första och andra årssegern för året. Jag kommer att ligga väldigt lågt några månader till, vi har inte så våldstamt hög kvalitet på de hästarna som startar för dagen, säger Per Linderoth.

En trippel plockade Ulf Ohlsson hem. Först ut med Svante Båth-tränade Trito de Royal (e. Triton Sund–Royal Sensation). Från springspår bar det iväg till ledningen omgående. Ulf Ohlsson lotsade sedan den nyblivne femåringen till seger på 1.15,7/1 640 meter. Ulf Ohlsson kände sig dock aldrig säker på sin häst någon gång under loppet.
– Hästen är rullig och jag var orolig den första biten, men han löste det. Det var inte stabilt upploppet ned. Hästen hade krafter kvar, men han är lite speciell av sig, säger han.

Digital Engine fick bestämma i spets, men kunde inte hävda sig mot Labero Broline (e. Pine Chip–Armbro Natural) som stod för en rejäl avslutning det sista halvvarvet. När Ulf Ohlsson vred på med den Svante Båth-tränade hästen kunde ingen av konkurrenterna blanda sig i striden.
– Det gick väldigt sakta, men min häst är väldigt speedig och vi fick en fin rygg. Han är fin den här gamla hästen. Han accelererade riktigt bra och det kändes att vi hade grepp om händelserna, säger Ulf Ohlsson.

Fjärde raka segern tog Sort Gull (e. Åsajerven–Symi) när Ulf Ohlsson styrde sexåringen först över linjen. Han utmanades under sista halvvarvet av Wild Isak den sista biten, men kunde aldrig gå i rejäl närkamp.
– Jag tycker att han var finare idag än på Solvalla. Hästen var mer alert. Det var lite oflyt i början och vi fick lite tappstart och han fick gå en kurva i tredje, men hästen är stark och rejäl, säger Ulf Ohlsson.

Efter en rejäl slutkurva tog Classic Gentleman (e. Classic Photo–Lady Joy McLin) en väldigt enkel seger tillsammans Victor Lindenbaum i vagnen. Hästen låg länge långt bak utvändigt, men gick överlägset fortast den sista biten. Sten Sikström tränar.
– Jag körde hästen för tre gånger sedan och då satt han med allt sparat. Hästen var väldigt fin och pigg för dagen och det kändes bra hela vägen, säger Victor Lindenbaum.

I sprinterloppet (V64-5) gick segern till Henrik Svensson med sin egentränade Ave Maria (e. Juliano Star–Va Va Woom). Hästen tog därmed sin tolfte seger i karriären när hon kom i mål på 1.13,5a/1 640 meter.
– Banan passade mycket bättre för henne idag och helt överraskande tycker jag inte att det var. Hästen fick vara med och öppna stenhårt, men det var inget problem att slå ledaren och sedan var det bra gjort att hålla undan, säger Henrik Svensson.

Lars-Göran Söderberg körde fram först utvändigt om ledaren med sin egentränade Guinea Boko (Zola Boko–Zilan Boko) och trots den tuffa positionen var det fyraåriga stoet starkast. Ekipaget kom i mål på 1.15,6a/2 140 meter.
– Det är jättefin häst som är lite spänd, men det börjar släppa tycker jag, säger Lars-Göran Söderberg.

Inledningsvis blev det seger för Krister Jakobsson-tränade Mill York (Nu Pagadi–Arapability) där Ulf Eriksson satt i sulkyn. Fyraåringen avlade sitt maiden i karriärens fjärde start. Först över mål var också Lakritstrollet (e. Moe Odin–K.A.Svarta) som segrade med sin tränare Martin P Djuse i sulkyn. Den numera elvaåriga valacken tog sin andra seger i sin blott fjärde start efter att ha kommit i mål på 1.31,7/1 660 meter. Tiburtius Bris (e. Mythical Lindy–Mikkwa Bris) tog sin andra seger i karriären i det 40:e framträdandet. Detta tillsammans med Ulf Eriksson i sulkyn.

Resultat V64, Bergsåker

Rätt rad: 6-7/10-9-9-4-6
Sex rätt: 15.627 kronor
Fem rätt: 156 kronor
Fyra rätt: 15 kronor

Omsättning: 7.624.930 kronor
System: 161.785 stycken

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.