Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rafflande duell på Forus

Foto: Micke Gustafsson/TR Bild
Magnus Teien Gundersen vann med Noble Superb på lördagen. Foto: Micke Gustafsson/TR Bild

Noble Superb och Catherine's Chevy delade på favoritskapet när Stavangerloppet kördes på Forus travbana på lördagen. Och visst var det mellan dessa som striden skulle stå.

Publicerad:

Magnus Teien Gundersen körde Noble Superb (e. Maharajah) till ledningen i ett tidigt skede av fyraåringsloppet. Kort därefter kom sedan den värsta konkurrenten på utsidan och kampen tog sin början.

I ingången till sista sväng var ledaren en längd före, men i utgången av densamma hade Catherine's Chevy greppet. Noble Superb kom snart tillbaka och de två kulltopparna utkämpade sedan en häftig upploppsstrid där initiativet skiftade flera gånger. Vid mållinjen var dock Gundersens häst nosen före och vann på tiden 1.13,1 över 2.040 meter.

Segern var värd 200.000 kronor för hästen som tränas av Geir Vegard Gundersen. Catherine's Chevy belönades med hälften som tvåa i mål. Han travade samma tid som vinnaren och han gjorde det dessutom med ett punkterat hjul, rapporterar Trav og Galopp-Nytt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.