Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Räknar med att han ska komma tillbaka”

Foto: URBAN KIHLMAN/ALN
Francais du Gull. Foto: URBAN KIHLMAN/ALN

Det har varit några dramatiska dagar för travaren Francais du Gull och Erik Lindegren efter SM.

Publicerad:

Det var just i Svenskt Mästerskap på Åby som den trefaldige miljonären råkade ut för ett stenskott på hornhinnan som hotat synen på ena ögat. Hästen fick stå på klinik i tio dagar efteråt och genomgick behandling en gång i timmen. I fredags fick han komma hem till stallet, men Francais du Gull är fortfarande under behandling och ska på uppcheckning/återbesök på onsdag. 
– Ett tag var synen i fara, men det lutar åt att han klarar sig och vi räknar med att han ska komma tillbaka till tävlingsbanan snart. Han är inkvalad till finalen på Solvalla i november, men står just nu hårt medicinerad så jag vågar inte säga vad som kommer hända, säger Erik Lindegren. 
Gävletränaren som i samma SM-lopp drog på sig 5.000 kronor i böter och en avstängning mellan den 24 oktober och 2 november för snäv körning som grovt stört medtävlare.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.