Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ranch Kelly slog till – fyra dagar efter Sto-EM

Foto: Matilda Öhrman/TR BILD
Tioåriga hedershästen Ranch Kelly. Foto: Matilda Öhrman/TR BILD

Anne Luttinens stjärnsto Ranch Kelly har haft en tuff, men också fin vecka. 10-åriga Tsar d’Inverne-dottern var tvåa i Sto-EM på Solvalla i tisdags bakom Darling Mearas. På lördagen var det dags för en ny start för Ranch Kelly och det blev en överlägsen seger i Stospiran i Forssa.

Av: Timo Mahlamäki
Publicerad:

Uraia (e. Love You) sprang i ledningen och Hannu Torvinen styrde fram Ranch Kelly till dödens. Tätparet ledde överlägset in mot sista sväng, där Ranch Kelly kopplade greppet på Uria som svarade med en galopp. Ranch Kelly var sedan ensam på upploppet och kom i mål med krafter kvar på 1.12,0a/2140 meter. Tuomas Korvenojas B.W.T.Burnin Alive (e. Brad de Veluwe) spurtade till andraplatsen på 1.13,2a.
– Ranch Kelly var bra och smidig i värmningen och var inte trött efter Solvalla-resan. Det var bara njuta under sista 500 meterna. Upploppet var en av de finaste som jag har kört. Stoet bara joggade till mållinjen och hade mycket krafter kvar, sade Torvinen.

Issaquah Sudn (e. Offshore Dream) har hittat kanonformen. Han vann i början av augusti på Vermo och i Forssa tog han hand om segern i bronsdivisionen på 1.13,0a/2140 meter för Antti Teivainen. Tero E Mäenpää är tränare.

Tapio Mäki-Tulokas-tränade norskfödde Chief Orlando (e. Orlando Vici) är blivande gulddivisionshäst. Han regerade i silverdivisionen och vann enkelt på 1.12,1a/2140 meter för Santtu Raitala.

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Timo Mahlamäki

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.