Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ras på Burmans bana: "Blev som ett jordskred"

Foto: Malin Albinsson/TR Bild/Privat/Montage
Helena Burman möttes av ett jordskred på gården på tisdagsmorgonen. Foto: Malin Albinsson/TR Bild/Privat/Montage

Helena Burman möttes av en smärre chock när hon klev upp på tisdagsmorgonen. Ett jordskred hade demolerat en stor del av Jägersrotränarens träningsbana.

Publicerad:

Tidigare på tisdagen publicerade Travronden en intervju om Helena Burmans fina förutsättningar inför våren och sommaren. Men på tisdagen kom ett bakslag.

Ett jordskred hade ägt rum under natten och förstört delar av banan.
– Vår bana ligger i ett före detta sandtag. När de återställde det har de bara snyggat till kanterna lite grann och det är sådant här som kan hända när materialen skiktar sig efter mycket regn. Något som det varit nu, säger Helena Burman.

Jordskredet skedde under nattetid, vilket gjorde att ingen person kom till skada.
– Jord och sand har blandats och när der det regnat så som det har gjort blev det som ett jordskred. Det hände under natten så ingen kom i alla fall till skada.

I och med jordskredet fick Helena Burman tänka om kring träningsbiten.
– Det blev en överraskning när vi gick upp imorse så det var inte tal om några snabbjobb. Det var lite väl mycket material just där, skämtar Helena Burman och fortsätter.

– Vi fick köra på halva banan och sedan vända så det blev mycket vändningar för hästarna idag. Tidigare någon gång har det rasat ned lite grann i diket, men inte alls i den här utsträckningen. Jag har verkligen inte kunnat se att det skulle komma på det här viset.

Vad händer nu?
– Nu måste vi få bort materialet och sedan säkerställa att det inte rasar igen. Men det får göras först när det torkat upp lite.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.