Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rätt häst, fel distans

Foto: MICKE GUSTAFSSON
Alkalizer Am testar kort distans i kväll. Foto: MICKE GUSTAFSSON

Alkalizer Am (V64-3) är en av kvällens största favoriter på V64-spelet och visst är tränaren Marcus Lindgren förhoppningsfull.

Publicerad:

– 1.640 meter är en nackdel, som alla vet, men jag hade det här loppet eller det över 3.000 meter på Åby i onsdags att välja på och då fick det bli det här. Hästen har inte startat på ett tag och behöver lopp i kroppen inför silverdivisionen på Jägersro nästa helg, säger Marcus Lindgren.

Som har matchat Olimede-sonen över 1.640 meter vid ett flertal tillfällen tidigare.
– Inför Derbyt och Breeders Crown ifjol startade jag honom på kort distans vid fyra, fem tillfällen och det gjorde susen. Han blev mer startsnabb och rapp i benen, men idag blir det öppet huvudlag för det är felfritt lopp som gäller i första hand.
 
Men en liten ändring kan det bli i utrustningen.
– Jag funderar på ett halvstängt norskt huvudlag som Johan kan dra ned relativt tidigt i loppet, för hästen kan vara väl trög med öppet huvudlag, säger Marcus Lindgren, som själv sitter upp bakom Counterfeightr i V64-5.
– Det är en lite senare häst som faktiskt påminner en del om Alkalizer Am. Det är styrkan som är hans vapen och spåret är jag rätt nöjd med. Chansen att få iväg honom felfritt ökar när han börjar längre ut, men antagligen är det jämna treåringar med i loppet och risken är att vi hamnar för långt bak. Han saknar den rätta snabbheten än så länge, säger Marcus Lindgren.
FAKTA

Kalmar

Kalmartravet
394 70 Kalmar
Tel: 0480-44 35 50
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 25,5 m
Bredd 1640: 26,0 m
Upploppets längd: 207 m

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.