Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Readly är en warrior"

Foto: Rickard Hansson
Francois Jamier i centrala Paris med Paris Turf. Foto: Rickard Hansson

PARIS. Två dagar kvar till dagen D.
I dag riktar det franska travmedier Paris Turf blickarna mot Sverige och Readly Express.
– Fransmännen börjar bli rädda för honom, säger Pierre Pilarskis agent Francois Jamier.

Publicerad:

Svenskarna har anlänt till Paris, till Grosbois och till små restauranger. Det är också svenskfokus som råder hos Europas mest kända travmedia: Paris Turf.
Förstasidan pryds av Ready Cash-sonen där Björn Goop berättar om honom: "Han är en krigare."

Fransmännen rädda för Readly

I centrala Paris laddar Francois Jamier upp – han som bland annat jobbar som agent åt Bold Eagles huvudägare Pierre Pilarski.
– Det är ganska intressant hur länderna rapporterar. Jag såg Travrondens omslag i dag där fokus riktas mot Bold Eagle – här i Frankrike riktas fokus mot Readly Express, säger han.
– Fransmännen börjar bli rädda för Readly, så var det inte efter Prix Tenor de Baune då tiden inte imponerade så mycket på folket, men efter Prix de Belgique ändrades inställningen. I Sverige verkar respekten fortsatt vara väldigt stor för Bold Eagle.

"Kommer att vara mycket nervös"

Vad är det senaste med honom?
– Han joggades på stranden i vattenbrynet i går och allt verkar bra.
Du som är delaktig i teamet runt honom i viss omfattning – hur känner du inför helgen?
– Ouh, på söndag kommer jag att vara mycket nervös och se loppet för mig själv.
I fredagens utgåva av Paris Turf berättar även Philippe Allaire om Bird Parker och meddelar att han aldrig har varit bättre än vad han är nu, samt att det bli barfota runt om på stallkamraten Charly du Noyer.

"Jackpot för svensk travsport"

Åbys sportchef Jon Walter Pedersen besöker Paris i dagarna och Travronden springer på honom i det tolfte arrondissemanget – ett stenkast från Vincennes.
– Sätter man in det i ett större perspektiv så skulle en seger för Readly Express gynna svensk travsport mycket, förutom glädjen och den omedelbara haussen så kommer ju hans avelsvärde att förstärkas kraftfullt. För uppfödare och hela den branschen är det nog lite av en jackpot. 
Är det din vinnare?
– Ja, jag håller honom som favorit.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.