Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Readly Express ångar på

Foto: MAGNUS STRÖMSTEN/ALN
Readly Express och Jorma Kontio efter gårdagens seger. Foto: MAGNUS STRÖMSTEN/ALN

Timo Nurmos stenhårda Ready Cash-son fortsätter att krossa allt motstånd. Readly Express såg bländande ut när han satte nytt personligt rekord på Mantorp under måndagen.

Publicerad:

Jorma Kontio hittade en perfekt position i andra utvändigt för Readly Express. Hingsten slapp för en gångs skull att göra grovjobbet själv och kunde avvakta med attacken till den sista bortre långsidan. Efter att Erik Adielsson hade kört sin namne Sting i ledningen på kilometertiden 1.11,9 under det inledande varvet var det upplagt för Readly Express. Jorma Kontio drog i högertömmen och rundade Pythagoras Face i ett ögonblick. Trots att det var långt fram till ledande Erik Sting kunde Readly Express tacka kullkamraterna för sällskapet redan under slutsvängen och på upploppet togs Ready Cash-sonen emot med varma applåder och gick i mål på det nya personliga rekordet 1.11,9a/2.140 meter. Bakom spurtade Björn Goops M.T.Kingofthehill positivt till en andraplats samtidigt som Erik Sting höll berömvärt till tredjepriset efter att ha travat i hårt tempo i ledningen. 

Segern belönades med 70.000 kronor. 
 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.