Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Readly Express fin i jobb

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Readly Express var fin i jobb i dag, men det är först efter måndagens träning tillsammans med Timo Nurmos som matchningsplanerna bestäms definitivt. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Björn Goop körde jobb i dag i Normandie med Readly Express och han klev av vagnen med ett leende på läpparna.
– Hästen känns lika fin som vid samma tid förra året.

Publicerad:

Det var i söndags som Readly Express slutade tvåa efter Bold Eagle i Prix de Bourgogne. I dag kände Björn Goop på fjolårets Prix d'Amérique-vinnare på sin träningscamp i Normandie.
– Han fick gå några lugna heat och hästen kändes pigg och glad. Timo Nurmos kommer ner till Frankrike på måndag för att köra nästa jobb och jag skulle kunna tänka mig att han tar ett beslut angående matchningen under tisdagen.

Valet består i att antingen gå ut i Prix de Belgique den 13 januari eller avstå några fler lopp fram till Prix d'Amérique.
– Vi får se vad Timo tycker efter jobbet på måndag. Det där handlar mycket om fingertoppskänsla. Vad jag kände i dag verkade det i alla fall som att Readly har tagit senaste loppet på rätt sätt, fortsätter Goop.

Den sistnämnde kör lopp på Vincennes både lördag och söndag den här helgen innan han vänder hem till Sverige igen några dagar.
– I dag har jag varit igång och tränat hästar från tidig morgon till sen eftermiddag. Det gäller att jobba på.

Och ett jobb som säkert kändes extra viktigt var det bakom Readly Express!

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.