Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Readly Express mormor är död: "Tänderna för dåliga"

Foto: TR Media
Fatima Lavec vid segern i StoSprintern 2001. Foto: TR Media

Readly Express mormor är död.
Stoet som lämnat bland annat Caddie Comet och Caddie Dream har fått somna in.
– Hennes tänder var för dåliga, säger Andreas Åkerbland.

Publicerad:

Andreas Åkerblad har tidigare arbetat som stuterichef på Hässelby Gårds Stuteri där Fatima Lavec (e. Sugarcane Hanover – Margit Lobell) stått uppstallad. För fem år sedan köptes stoet av Andreas svärfar Lars Palm och Patrik Rössel AB, för att sedan i fjol ägas och skötas om av mamma Annette och Lars Palm. 

– När hon inhandlades 2014 var hon dräktig med Raja Mirchi och förhoppningen var något föl till, men det blev ju flera, säger Andreas.

Siktar på att föra vidare generna

Hennes sista föl blev ett sto efter Uncle Lasse som föddes i år.
– Jag har fått vara med och bestämma en del kring hingstval och sade då att vi skulle satsa på Uncle Lasse, hoppas på ett sto och kunna behålla för avel i framtiden för att korsa två av världens bästa möderne.

– Hon har haft lite dåliga tänder de senaste två-tre åren och vid en koll nyligen så var det flera tänder som satt löst och då tyckte vi att det var bättre att hon fick somna in än att kräma ur det sista.

Fantastiskt släktträd

Fatima Lavecs mamma Margit Lobell lämnade bland annat avelshingsten Enjoy Lavec och mormodern Matina Hanover lämnade en viss Mack Lobell. Dottern Caddie Dream som lämnat Readly Express och Caddie Lisieux lämnade i år en hingst efter Up And Quick.

Fatima Lavec var en duktig individ på tävlingsbanan också, 2001 vann hon StoSprintern för Göran Lång.
Totalt tjänade hon 1,1 miljoner kronor. Hon blev 22 år gammal.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.