Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Readly Express syster död

Foto: PRIVAT
Hipp (e. Donato Hanover) dog på grund av cancer. Foto: PRIVAT

Caddie Dream har inlett i aveln på bästa sätt. Avkommor som Readly Express och Caddie Lisieux i de två första kullarna gör att de övriga avkommorna har höga förväntningar på sig. Tyvärr dog ettåriga Hipp i slutet av 2016.

Publicerad:

Caddie Dream (e. Viking Kronos) fick sin första avkomma 2012. Readly Express har tjänat 7,6 miljoner kronor på 17 starter och aldrig slutat sämre än tvåa. Året efter kom ett stoföl till världen. Caddie Lisieux vill inte vara mycket sämre än sin storebror. På 15 starter har det blivit 1,6 miljoner kronor intjänat. 
2015 års avkomma, Hipp (e. Donato Hanover) kom däremot inte att få en lika framgångsrik karriär. Hästen hittades i hagen hos unghästtränare Mats Broman, död, i slutet av december. Slutgiltiga obduktionen är inte klar, men allting tyder på att hästen drabbats av snabbväxande cancer i magen. Tanken var att hästen skulle gå i träning till Olle Goop efter unghästträningen.
Uppfödare till Hipp var O.Carlsson Ekonomi AB & AB Lavec. Tävlingsrätten köptes av Bro Byggnads AB, Stockholm, vilka även äger Readly Express. Avelsbiten för Hipp var försäkrad.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.