Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Readly Express till Åby – ska försvara SM-titeln

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Readly Express före Mastersfinalen i Österund. Foto: Maria Holmén/TR Bild

På lördag körs årets upplaga av SM på Åby och på söndagen löpte anmälningstiden till loppet ut. Tolv hästar anmäldes, däribland fjolårssegraren Readly Express.

Publicerad:

Timo Nurmos världsstjärna kommer närmast från en tredjeplats i Mastersfinalen och i SM får han på nytt Björn Goop i sulkyn. För motståndet på Åby står bland andra Sorbet och Cyber Lane samt en trio nykomlingar i högsta klassen: Angle of Attack, Qahar Q.C. och så Racing Mange som var trea i sin gulddebut på Färjestad häromveckan.

SM körs i vanlig ordning över 2.640 meter med 500.000 kronor till vinnaren. Hela anmälningslistan hittar du i faktarutan nedan.

Cash Crowe i Sto-SM

Samma dag avgörs även Sto-SM och dit är flera av landets bästa märrar anmälda. Cash Crowe, Darling Mearas och In Toto Sund finns alla med i anmälningslistan. Så även Super Ariel som kommer med i egenskap av titelförsvarare trots att startpoängen inte räckte till. Där gör däremot inte Dibaba. Fyraåringen anmäldes till loppet, men hamnade först på andra plats i reservlistan.

I Sto-SM är distansen 2.140 meter, men förstapriset detsamma som i SM: en halv miljon kronor.

Sista chansen för Nantucket

Fjolårets segrare i Monté-SM, Candor Hall, kommer inte start i årets upplaga. Tvåan i samma lopp, Nantucket, är däremot anmäld och tolvåringen ställs mot bland andra Julio de Luxe, Narold Vox och Order to Fly. Vinnaren tar hem 250.000 kronor.
 

FAKTA

Anmälningslistor till Åbys SM-dag

SM:
Angle of Attack
Carabinieri
Cyber Lane
Dante Boko
Digital Ink
In Vain Sund
Qahar Q.C.
Racing Mange
Readly Express
Sorbet
Spitcam Jubb
West Wing

Sto-SM:
Bijou Bourbon H.M.
Cash Crowe
Darling Mearas
Dear Friend
Ellieann
Firewire
In Toto Sund
Kash Brodda
Mulligan
Speedy Foxy Vicane
Super Ariel
Swish Lane

Monté-SM:
Bonnies Celebrity
Buck Boko
Cut Him Some Slack
Julio de Luxe
License Holder
Nantucket
Narold Vox
Order to Fly
Tiptoe
Whisky Akema

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.