Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Readly Express vann Derbyt

Foto: MIA TÖRNBERG
Readly Express vann Derbyt på Jägersro. Foto: MIA TÖRNBERG

Readly Express kunde infria sitt stora favoritskap när han vann Svenskt Travderby överlägset.

Publicerad:

Ceasar Sisu var snabbast ut och Readly Express (e. Ready Cash - Caddie Dream) kunde ta sig förbi Isor Håleryd och ta sig fram som tvåa i första sväng. Ceasar Sisu låg på en del så det tog lite tid, cirka 700 meter, innan Readly Express kunde överta spets. Efter en öppning på 1.08,1 i 500 meter passerades varvet på 1.12,1.

Efter ett varv kom Isor Håleryd fram utvändigt om Readly Express för att kort senare bli avlöst av Pasithea Face. 400 meter senare fick Readly Express Farzad Boko utvändigt om sig och då satt Isor Håleryd i tredje ytter.

Readly Express såg kraftfull ut över sista bortre långsidan och i utgången av sista sväng lämnade han övriga konkurrenter med några längder och stack ifrån till överlägsen seger på 1.12,6a/2.640 meter.

– Readly Express var hundraprocentig idag. Örjans häst blev lite het så jag fick köra lite länge för att komma till ledning. Sedan kändes han jättefin hela vägen och 300-400 kvar hade jag allt kvar. Han vann lätt idag och jag drog heller inte tussarna på honom så det fanns en växel kvar. Det här är en av de högsta vinsterna jag tagit och Readly Express är en av de bästa hästarna jag kört, sade Jorma Kontio.

Vinsten var värd 2.000.000 kronor.

– Det känns otroligt bra och är en lättnad. Vid uttagningsloppen var första gången han övernattade och han blev lite nervig då. Därför ändrade vi rutinerna och kom ner till Jägersro imorse. Jag kände i måndagsjobbet att han skulle vara riktigt, riktigt bra idag och får han bara vara fräsch och fin så hoppas jag han har många stora lopp kvar. När han kom till spets så trodde jag han skulle kunna vinna bara han inte var sjuk, sade hästens tränare Timo Nurmos.

Readly Express har därmed vunnit tolv av sina 15 starter och tjänat 5,6 miljoner kronor. Äger hästen gör Brave AB & Bro Byggnads AB. Uppfödare är O.Carlsson Ekonomi & AB Lavec och hästens skötare är Inga Perk.

Tvåa slutade Heavy Sound medan Day Or Night In slutade trea.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.