Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ready For More skadad igen

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Ready For More återigen skadad. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Stall Reijo Liljendahl hade en fin helg. Policy Of Truth segrade i E3-finalen för hingstar och valacker och Ready For More vann silverdivisionsfinalen. Efter den lyckade helgen kommer nu det tunga beskedet att Ready For More är skadad.

Publicerad:

Ready For More (e. Ready Cash) fick en gaffelbandsskada i augusti förra året. Den 18 juni gjorde sexåringen comeback, men slutade oplacerad. På lördagens V75-tävling på Eskilstuna visade han däremot upp sig från sin bästa sida genom att vinna silverdivisionsfinalen. Nu har det som ingen tränare önskar däremot inträffat – Ready For More är återigen skadad. Orsaken är gaffelbandet igen, fast på ett nytt ställe nedanför den gamla skadan.

 
– Det är så klart oerhört tråkigt. Hästen har varit fantastiskt fin i benet och vi har inte haft någon misstanke överhuvudtaget, då hade vi aldrig startat. Vi har lagt ned oerhörd tid på att få honom frisk och att han är skadad igen gör mig inte glad, säger Reijo Liljendahl.
 
Ready For More har genom karriären sprungit in 1.225.540 kronor, med tolv segrar på 21 starter. Nu väntar återigen en lång frånvaro.
 
– Jag har varit i branschen länge och jag vet vad som gäller. Gaffelbandet är den svåraste skadan, de som säger annat vet inte vad de pratar om. Hästen kommer att vara borta minst ett år. Så är det inom travsporten, du möter framgång och motgång. Därför är det viktigt att njuta medan du kan, säger Liljendahl.
 
Liljendahl har de senaste dagarna fått möta sportens både toppar och dalar. Förutom Ready For Mores seger, och efterföljande skada, vann stallkompisen Policy Of Truth (e. Explosive Matter) E3-finalen för hingstar och valacker. En miljon kronor låg i segerpotten och är därmed Reijo Liljendahls största seger sedan han började som egen tränare för snart tre år sedan.
 
– Det är en viktig seger för oss i stallet och för hela verksamheten. Vi visar att vi kan det här med unghästar och det är kul att det syns, både för oss och för de som har vårt förtroende. Sedan blir man extra glad när man vinner stora lopp, säger han.
 
Planen för Policy Of Truth är att låta han vila till hösten. Liljendahl ska då satsa på de större loppen och hästen är anmäld till Premiechansen. I stallet har Liljendahl också Nadal Broline (e. Yankee Glide), som senast vann på V75 i Kalmar. Även Shadow Woodland (e.The Bosses Lindy)  har visat sig fin och vann överlägset i lördagens försök i finska Suur-Hollola på Lahti. I finalen gavs 100.000 euro till vinnaren, och där blev det en fjärdeplats som var värd 20.000 euro för Shadow Woodland.
 
Nu blickar stallet framåt med otpimism.
 
– Vi har haft en exceptionellt bra vecka i stallet, vinterns hårda träning har gett resultat. Nu hoppas vi att hästar och personal får vara friska. Det är tungt när skador dyker upp och man får ta det för vad det är. Solen går upp i morgon också – det blir nog bra det här, avslutar Reijo Liljendahl.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.