Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Redén: "Dörren till Paris stängdes ju inte..."

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Propulsion vann enkelt i Super Lights lopp. Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

Daniel Redén fick precis det beskedet han ville ha. Nu återstår att se vilken väg tränaren väljer framöver.

Publicerad:

I Super Lights lopp blev det en planenlig seger för Daniel Redéns världsstjärna Propulsion (e. Muscle Hill). Efter att ha blivit släppt till ledningen av stallkamraten Michelangelo Ås kunde Propulsion vinna utan dramatik på 1.14,4a/2640 meter tillsammans med Örjan Kihlström.
– Det var ett skönt besked. Allt verkar bra så att säga. Ingenting att klaga på och hästen känns som vanligt tycker jag. Verkar så bra det kan under de här förutsättningarna, sade Örjan Kihlström till TV12 efter loppet.

Intrycket i loppet var en positiv överraskning för tränaren.
– Det blev ju inget lopp. Jättetråkigt för tittarna – men som han såg ut. Han var löpglad och fin efter att inte ha startat på jättelänge och bara tagit det lugnt, sade Daniel Redén i TV12. 

Tränaren har inte gått ut med några korrekta planer för Propulsion, men att Prix d’Amérique finns med i tankarna råder det inga tvivel om.
– Om jag säger så här: Dörren till Paris stängdes ju inte i varje fall.

Skulle han bestämma sig för ett nytt försök i storloppet kommer uppladdningen att ske i Sverige. 
– Han tycker om att springa här i Sverige. Om han ska ner till Frankrike en gång till, då blir det nog ett lopp här i så fall. 

Förstapriset i Super Lights lopp var 200 000 kronor. Andrapriset gick till Michelangelo Ås och Carl Johan Jepson. Trea blev Timo Nurmos-tränade Zenit Brick och Mika Forss.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.