Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Redén: "Någonting är fel i varje fall"

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Först fick Conrads Rödluva se sig besegrad som jättefavorit. Sedan svek Perfect Spirit från ledningen. ”Örjan brukar aldrig säga något, men…”

Publicerad:

Daniel Redéns stall selar ut vinnare i parti och minut för dagen, men både Conrads Rödluva och Perfect Spirits insatser lämnade frågetecken efter sig. Den förstnämnda var förvisso tvåa i Drottning Silvias Pokal, men prestationen borde varit bättre, enligt tränaren.

– Någonting är fel i varje fall. Hon kom in med hög puls efter loppet och hon har hostat ett flertal gånger efteråt. Nu får hon ta igen sig lite. När jag såg om loppet och analyserade det så ser man att det såg för slakt ut med tanke på det loppet hon fick, säger Daniel Redén och tillägger:

– Jag vill absolut inte ta ifrån vinnaren någonting, hon var riktigt bra.

Stallkamraten Perfect Spirit kördes i ledningen i Meadow Roads lopp under tisdagskvällen. Tempot blev tufft och i utgången av slutsvängen galopperade han som slagen.

– Örjan brukar aldrig skylla ifrån sig eller säga något efteråt i vanliga fall. Den här gånge sa han direkt att någonting inte stämde, att det var som att vrida om en nyckel 500 kvar. Det var helt slut.

Insatserna är dock inget som oroar.

– Det är två bra hästar som folk känner till, hade det varit en treåring i början av karriären så hade han kommit undan med det. Nu ser alla det här, men sjuka hästar kommer alltid finnas på så här stora gårdar. Det är inget jag är orolig för eftersom det ser så bra ut i övrigt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.