Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Redén: "Nervös och spänd"

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Delicious U.S. provstartar inför loppet. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Ett halvår har gått sedan Delicious U.S. tävlade senast. I kväll gör Daniel Redéns stjärna comeback och skådeplatsen är Rommetravet.
– Det är klart att jag blir nervös och spänd nu när det närmar sig, säger Daniel Redén.

Publicerad:

Det är mindre än två timmar kvar till Delicious U.S. comeback på travbanan. Stjärnstoet har inte startat sedan i september när hon gick runt Solvallaovalen på en 1.09-tid. Tränaren Daniel Redén berättar om hur veckan fram till start har varit och vad han har för förhoppningar på loppet.
– Veckan har varit bra. Hästen var väldigt fin när vi körde fort i måndags. Sedan har hon inte startat på länge och det är klart att jag blir nervös och spänd nu när det närmar sig. Man funderar om hon ska orka resa sig ännu en gång efter alla problem, säger Daniel Redén.

Loppet som Delicious U.S. går ut i är ett medeldistanslopp med bilstart. Hon är spelad till skyhög favorit att slå sina sju konkurrenter.
– Hon blev lite nervös av att åka ut och åka, hon har ju inte startat på länge. Vi har testat ett helt nytt upplägg den här gången. Tidigare år har hon alltid fått gå ett banjobb innan årsdebuten, men nu är hon åtta år och jag vill inte slita på henne i onödan. Hon vet vad som gäller när det kommer till tävling.

Vad har du för förhoppningar ikväll?
– Det är alltid svårt att säga. Banan ser fin ut och jag hoppas även att Delicious ska göra det. Alla tror att hon bara ska gå ut och vinna, men jag vet om att det inte är så enkelt. Det året hon gick världsrekord inledde hon med att galoppera i Bollnäs och sedan slutade hon tvåa i loppet efter det. Det är klart att hon precis som andra hästar kommer behöva ett par lopp i kroppen.

Delicious U.S. går ut i lopp sex på Rommetravet. Ett lopp som beräknas gå iväg klockan 20.09. Örjan Kihlström sitter i sulkyn.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.