Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Redén öppnar upp för nytt Elitlopp

Foto: Thomas Blomqvist
Foto: Thomas Blomqvist

Efter Elitloppet 2018 meddelade Daniel Redén att Propulsion med all sannolikhet gjort sin sista start i Elitloppet.
Efter segern i Boden under lördagen öppnar han upp dörren för start i storloppet.

Publicerad:

Han kom, han såg, han segrade 2016. Han kom, han såg, han segrade 2017. 2018 var inget undantag för Daniel Redéns storstjärna Propulsion i Norrbottens Stora Pris. Tillsammans med Örjan Kihlström verkar amerikanaren trivas absolut utmärkt i den norra luften. I loppet var det inte mycket som stämde för Propulsion, med positionsstrul och dåligt tempo i täten, men han lyckades ta hem loppet med en miljon i förstapris ändå.

Segern, till viss del ett plåster på såren för den andraplats som det blev i årets Elitlopp. Efter det loppet var Daniel Redén nedstämd, annat var det under lördagen.
– För hästens skull, var jag besviken efter årets elitlopp, jag vill att han ska få visa hela världen hur bra han är, även i ett lopp av Prix d'Ameriques eller Elitloppets karaktär. Till 98 procent blir det inget Frankrike med hästen i vinter, för siktet är inställt på att hästen ska vara hemma och betäcka. Efter årets Elitlopp sade jag att det var hästens sista, men jag vill öppna upp den dörren lite ändå, åtminstone på glänt. Han är bara sju år, nästa år är han åtta. Nog ska han kunna vara med i ytterligare ett elitlopp, framför allt med tanke på hur bra hästen tacklar två heat. Han visar år efter år att han klarar det på bra sätt och det är väl en av de stora anledningarna till varför man tänker på Elitloppet 2019, säger Daniel Redén.

Vad som händer med Propulsion efter lördagens start, är inte helt bestämt. Tävlingsschemat i Sverige finns massvis med större lopp ämnade för sådana hästar som exempelvis Daniel Redéns stjärna.
– Det finns massvis av lopp åt honom, framför allt i och med att Trotting Masters går i Sverige i år, så vi får fundera på framtida matchning. Hästen är jättefin för dagen och det är bara hoppas det fortsätter. Hästen är verkligen grym, säger Redén.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.