Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Redén på bra humör – trots Propulsions strykning

Foto: Wilhelm Askebring
Foto: Wilhelm Askebring

PARIS. Propulsion startar inte i eftermiddag, men kommer att köras på Grosbois imorgon. – Jag är hoppfull, säger Daniel Redén till Travronden.

Publicerad:

De franska travmedierna dök på Daniel Redén så fort han landade med hästarna på Vincennes idag. Propulsion – det kanske hetaste motbudet till Bold Eagle i Prix d'Amérique – var struken och helt plötsligt var PdA i fara. Eller?
Daniel Redén tonar ner det allvarliga för Travronden.
– Det är klart att det inte är perfekt när sådant här händer, men jag är ändå hoppfull. Det måste jag vara. Propulsion är tjock i ett bakben och det sipprar ut lite var från små sår. Jag har haft några hästar som visat samma symptom hemma i Sverige och jag tror att hästen kan ha tagit med sig det därifrån. Det här är en sak som vi behandlar och ser till själva, det är inget som veterinärer behöver kolla på. Hästen kördes i dag och kommer köras i morgon också, säger Daniel Redén, som meddelar allt väl med de andra Prix de Belgique-deltagarna; Trinity Zet, Wild Honey, Call Me Keeper och Lionel.
– Jag väljer att se ljust på situationen och tror inte att det här kommer påverka något inför Prix d'Amérique, säger Daniel och sekunden senare gör han V-tecknet med fingrarna och gör en skojig pose för Travronden.
Vi antar därmed att läget med Propulsion inte är så jätteallvarligt ändå.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.