Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Redéns plan för Rödluvan

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Conrads Rödluva vann både Svenskt Travoaks och Breeders Crown för treåriga ston under 2018. Hon utsågs dessutom till årets treåring och årets sto på Hästgalan. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Daniel Redén fick priset som årets tränare och Conrads Rödluva blev både årets treåring och årets sto. Stoet har ett minst sagt intressant 2019 framför sig, men Solvallatränaren vill inte sväva iväg.
– Det är inte bara att ta steget vidare som fyraåring, säger Daniel Redén.

Publicerad:

Årets tränare, årets treåring och årets sto. Mycket handlade om Daniel Redén och Conrads Rödluva på Hästgalan i fredags. Med ett par dagars distans berättar Daniel Redén om utmärkelserna, om framtiden för Conrads Rödluva och om sista helgen i maj.
– Att jag blev årets tränare är otroligt stort för mig. Jag är ju i första hand tränare och egentligen ingen kusk. Slår man upp vilka som fått utmärkelsen som årets tränare tidigare så blir jag väldigt stolt över att få vara med på den listan, säger Daniel Redén och utvecklar:

– Att jag var den tränare som körde in allra mest pengar var kanske ännu större för mig. De siffrorna kommer alltid att finnas kvar. Vi hade helt enkelt ett jävla år och det är jag stolt över. Jag är tacksam över att så många valde att rösta på mig. Sedan är jag väldigt glad över att Rödluvan verkar ha fastnat hos så många. Jag trodde att hon skulle ha chans att ta hem årets treåring, men inte årets sto. Där trodde jag att Mellby Free skulle vinna. Hon hade en enorm säsong.

Över 43 miljoner in under 2018, hur ska du lyckas toppa det?
– Det blir jättesvårt. Det blir otroligt svårt. Jag kanske startade på lite extra under 2018 för att försöka hålla undan också. Det kan jag erkänna. Därför får hästarna ta igen sig lite extra nu och jag känner ingen större press. Hästarna ska få en rejäl träningsperiod för att komma igång ordentligt. I år kommer vi att fokusera ännu mer på varje individ och försöka matcha rätt för varje häst. Vi har många hästar i samma klass så det blir ett pussel att matcha dem i olika lopp så att de inte behöver springa på varandra hela tiden.

Conrads Rödluvas ägare Bengt Ågerup var på plats på Hästgalan och flaggade för att stoet kan vara en häst för Svenskt Travderby 2019. Daniel Redén är inte lika offensiv i den frågan.
– Ska jag vara ärlig har jag bara kört hästen någon gång i vinter. Jag har bara velat att hon ska springa med i ryggar för att koppla av ordentligt, men jag ska faktiskt köra henne under torsdagen så får vi se i vilken fas hon ligger efter det. Allt har i alla fall gått enligt plan, men hon är knappast i någon form för att starta och vinna något lopp än på ett tag.

Vad tänker du kring Derbyt?
– Vi får väl se. Bengt har sina visioner och jag har mina och vi får väl försöka stråla samman någonstans. Det är inte bara att ta steget vidare som fyraåring, men jag hoppas att hon ska kunna ta ett steg till i vinter. Annars går det inte att möta hingstar på den nivån. Till en början kommer hon att matchas mot enbart ston och i första hand siktar vi på stochampionatet.

När vi får se henne på banan igen?
– Inte allt för tidigt. Hon startade inte speciellt tidigt i fjol och jag vill att banorna ska vara tipp topp innan hon kommer ut.

Conrads Rödluva tog sex segrar på nio starter som treåring och sprang in 4.965.500 kronor. Hon vann både Svenskt Travoaks och Breeders Crown för treåriga ston.

Hur är det med Propulsion?
– Jättebra. Han skulle egentligen ha behövt starta i Prix de France för han blev väldigt pigg efter spurten i Prix d'Amérique, men nu har jag valt den här vägen. Han kommer också att få träna på fram till att det blir bättre banor här hemma och sedan siktar vi på Elitloppet om allt går som det ska.

Du har flera hästar som troligtvis aspirerar på en rosa biljett, vilka tycker du känns hetast?
– Det står nog några till som vill vara med och försöka och det gäller för mig att bygga upp dem. Sedan är det upp till hästarna att visa vilka som är i form där och då. Jag har många hästar och alla ska få chansen att kvala in och visa upp sig.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.