Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Redo att försvara titeln

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Sébastien Guarato och Bold Eagle inför årets Prix d'Amérique. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Tisdagens jobb var till tränarens belåtenhet. Sébastian Guarato låter hälsa att Bold Eagle är på gång igen efter floppen i Grand Critérium de Vitesse.

Publicerad:

Kretsen runt "Örnen" har siktet inställt mot Prix de l'Atlantique som körs på Enghien lördagen den 20 april. Bold Eagle har vunnit de två senaste upplagorna av grupp I-löpningen och är nu redo att försvara titeln.
– Fysiskt är han superb, säger Guarato till Paris-Turf.

Guarato berättar även om den fortsatta matchningsplanen. Den 23 juni ska Bold Eagle starta i Prix René Ballière på Vincennes för att sedan resa till Sverige för Hugo Åbergs Memorial och Åby Stora Pris.

Ställs mot elitloppshäst

Men först väntar alltså Prix de l'Atlantique, där Bold Eagle ska köras av Björn Goop. "Örnen" är en av 22 hästar som var anmälda till loppet på onsdagsmorgonen. Med i listan finns även hästar som Looking Superb, Uza Josselyn samt Dijon som är inbjuden till Elitloppet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.