Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Reijo laddar om – lite snabbare i år

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Nadal Broline var trea i fjolårets Elitlopp. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Reijo Liljendahl inledde året med V75-seger på Bergsåker och har lite tidigare planer än vanligt med sin storstjärna Nadal Broline.

Publicerad:

Två år i rad har Nadal Broline gjort bokslut efter annandagstävlingarna på Solvalla och inte startat förrän i april-maj.
– Men han har blivit nio år nu och jag tänker inte låta honom ha ett så långt tävlingsuppehåll igen. Däremot behöver hästen en träningsperiod innan vi drar igång tävlandet igen, säger Reijo Liljendahl.

På annandagen föll Nadal Broline i guldfinalen på Solvalla som stor favorit.
– Vi har inte hittat något fel på hästen, utan det var säkert banan som fällde honom. Det var helt enkelt olyckliga omständigheter bakom den där insatsen, både att han fick gå ett tufft lopp och att det blev väldig körning. Och att hästen inte trivdes på banan.

Hur mår Nadal Broline nu?
– Jag körde jobb med honom i fredags och hästen var pigg och glad. Förra året kom han inte ut förrän i maj efter vinterträningen, men det var på grund av att hästen vrickade sig. Han blev rädd för snö som rasade ner och hade otur, berättar Liljendahl.

Nadal gjorde bara en start före Elitloppet, där han slutade trea i både försök och final. Men nu hoppas Reijo alltså på en tidigare i comeback. Om ett par månader kan även hans forne Kriterietvåa Policy Of Truth vara redo för comeback.
– Jag körde andra riktiga jobbet med honom i fredags efter 1.45 och var nöjd. Han slog sig på en sena i hagen och det har tagit tid att få hästen tillbaka. Men nu ser det bra ut och han ska kunna vara tillbaka på tävlingsbanan om ett par månader bara allt fortsätter att flyta på, säger Reijo.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.