Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Reijo Liljendahl siktar på Norrbottens Stora Pris

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Efter Copenhagen Cup laddar Nadal Broline om med sikte på Norrbottens Stora Pris. På lördag kan istället stallkamraten säkra en rosa biljett. – Då avvaktar vi lite i så fall, säger Liljendahl.

Publicerad:

Liljendahls sjuåring Nadal Broline (e. Yankee Glide) årsdebuterade med dunder och brak efter en makalös spurt i Rommeheatet. Segern belönades med en plats i Olympiatravet där han fick gå sig rejält trött efter ett stenhårt lopp i ledningen. I går fick han se sig besegrad från samma position i Copenhagen Cup. 
– Allt är bra med honom så här dagen efter. Jag menar, han hade kanske inte helt passande förutsättningar i går. Han har aldrig tyckt om lösa banor och han har dessutom startat tätt nu, det brukar han inte göra. Det är absolut ingen ursäkt, han fick stryk av väldigt bra hästar, säger Liljendahl. 
Bra prestationer så här års har en tendens att leda till Elitloppsspekulationer. I Nadal Brolines fall tycks tränaren ha sin åsikt klar. 
– Nej, det tror jag inte är hans grej.
Kort distans?
– Nej, men två heat samma dag. Det hade så klart varit hedrande med en inbjudan, men det är svårt att säga att han ska räcka till där. Nu ska han få pusta lite efter loppen sedan får vi blicka framåt mot några av 2000-metersloppen. Boden (Norrbottens Stora Pris) är väl det som kanske ligger närmast till hands – en fin bana med bra underlag.

Inte givet att tacka ja
Kanske är det stallkamraten Shadow Woodland (e. The Bosses Lindy) som är närmast det stora loppet. På lördag jagar han tredje raka segern i H.K.H. Prins Daniels lopp på Gävletravet. Förutom 400.000 kronor i förstapris belönas vinnaren även med en rosa biljett. 
– Han är rätt bra i ordning. Jag körde lite skarpare med honom här hemma i dag faktiskt. Det finns lite förhoppningar för hans del. Samtidigt kan vi inte begära vinst här, även om det inte är osannolikt. Det är ett knivskarpt lopp.
Om han sätter nosen först?
– Då avvaktar vi lite i såg fall och ser hur han tar loppet. Det är som sagt alltid hedrande, men han har en stor uppgift i Finland (Suur-Hollola-ajo) i sommar. 
I stallet finns numera också en fyraåring som ännu inte har visat upp sig på de svenska tävlingsbanorna, nämligen Desert Runner (e. Muscle Massive). Hästen, som tidigare har tränats av Åke Svanstedt, flyttade till Sverige i slutet av fjolåret för att sedan hamna i Liljendahls träning. 
– Han är igång och tränar på nu. Jag har kört ganska lugnt med honom på rakbanan. Han hade lite bekymmer med ett framknä så det har tagit lite tid. Men han är fin nu och har tränat i dag.
Ett framtida Elitloppshopp?
– Vi hoppas på honom nästa år i alla fall.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.