Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rekordsnabb Special Promise

Foto: Thore Larsson/ALN
Foto: Thore Larsson/ALN

Det blev en perfekt resa för Special Promise i rygg på ledaren Shaq Is Back. När Jorma Kontio vred ut sin häst i andraspår i sista sväng kopplade han grepp omgående. 

Publicerad:

Det gick undan värre i den första V64-avdelningen på Gävletravet. Jeepster (e. Home Alone) höll uppe ledningen från start, men kunde inte hålla ihop travet i utgången av första sväng och galopperade. I samma sekvens övertog Daniel Redén ledningen med sin Shaq Is Back (e. Credit Winner) och öppnade första halvvarvet på 1.08,8. Jorma Kontio hittade ned i andra invändigt med Special Promise (e. Mr Pine Chip) och när fältet passerat varvet, på noteringen 1.12,0., gick Special Promise ut utvändigt om ledaren. Redan i sista sväng hade denne grepp om händelserna om ekipaget gick sedan undan över upploppet till en klar seger. Närmast före en fint avslutande Highspeed Call (e. From Above).
– Vi var med i körningen inledningsvis de första hundra meterna. Min häst var verkligen fin hela vägen och han har tävlat på utan paus nu i snart två år och har haft bra form hela tiden. Han passar att gå över alla distanser, säger Jorma Kontio.

Special Promise gick i mål på 1.12,0/1.640 meter vilket var nytt banrekord på Gävletravet för äldre utländska hingstar och valacker.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.