Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Remember My Name glänste

Foto: ANNIKA NIKLASSON/SIDMAKARN
Remember My Name svarade för en strong insats i V86-inledningen på Åby. Foto: ANNIKA NIKLASSON/SIDMAKARN

Hängande i tredjespår fram till dödspositionen. Det var inget som bekom Remember My Name då åttaåringen imponerade i V86-inledningen under onsdagskvällen.

Publicerad:

Från bricka åtta bakom bilen blev det vingel inledningsvis för Remember My Name, som snällt fick traska första halvvarvet i tredjespår för Johnny Takter. Något som inte skulle ställa till några bekymmer. Efter att ha landat utvändigt ledande O.F.V.Continue dryga varvet från mål hölls sedan tempot uppe. 400 meter från mål gav Takter full marschorder till Remember My Name som i ett nafs tog över kommandot och länsade ifrån sina konkurrenter till mycket lätt seger.
– Hästen vann med propparna kvar i öronen och kändes hur stark som helst, berömde Johnny Takter.

Efter att storfavoriten Research gjort bort sig direkt i V86-2 med galopp låg vägen öppen för överraskning. Det fixade Erik Adielsson och Hero Sjöhammar efter att ha tagit hand om ledningen i tidigt skede.

I V86-3 höll Roses Glory spets från innerspår. När Peter Untersteiner sedan fick dra ner tempot och varva på beskedliga 1.17,7 var segern aldrig hotad.

Ett kraftprov över tre kilometer väntade i V86-4. Där serverade Erik Adielsson ett perfekt lopp åt Narold Vox i ryggar fram till sista sväng. Det tackade sexåringen för genom att avväpna sina konkurrenter med lätthet.

Med ett lopp i kroppen var Twilight Magic segermogen i V86-5. Efter att ha snabbstartat till ledningen och sedermera fått andra-tredje invändigt, hade stoet bäst spurtkrut då Jörgen Sjunnesson vred ner henne på open stretch.

Ohlsson chockade V86-spelarna

En riktig smällkaramell bjöd Ulf Ohlsson på då han satte dit 80-oddsaren Karate Kate i V86-6. Efter att ha kommit fram perfekt mellan hästar i andraspår på sista bortre långsidan och fått fritt in mot sista sväng, avgjorde Karate Kate på bra sätt.

Precis som i V86-5 blev det open stretch-seger på Åby i V86-7. Detta då Jeppe Juel fick perfekt lopp i rygg ledaren med Touche, som avgjorde säkert den sista biten.

På Solvalla var det Erik Adielssons kväll inom V86-spelet. Efter sina segrar med Hero Sjöhammar och Narold Vox ordnade Adielsson hattrick då han vann med Kan Ha i V86-8, som var riktigt läcker från ledningen efter att ha dragit i tufft tempo hela vägen.
– Jag är inte helt förvånad att han vinner, men just på det sättet kunde man inte garantera. I sista sväng var jag inte orolig, däremot varvet kvar. Men han trummade på hela vägen och när jag bad honom öka 400 kvar kände jag att han skulle vinna, sade Erik Adielsson.

Ingen lyckades pricka in kvällens samtliga åtta vinnare, vilket innebär att en jackpot på 9.319.633 kronor flyttas över till nästa onsdag.

Rätt V86-rad: 8-5-1-11-5-10-3-1
8 rätt: Jackpot
7 rätt: 63.210 kronor
6 rätt: 2.057 kronor

Omsättning: 19.341.365 kronor
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.