Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rene Allard häktad

Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD
Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD

I fjol var Rene Allard trea i den amerikanska tränarligan. Nu har Allard häktats för dopningsbrott och riskerar ett längre fängelsestraff. Därmed innefattar den amerikanska dopningshärvan inom trav- och galoppsporten 29 människor.

Publicerad:

Under en razzia i stallet i Middletown, New York, hittade FBI flera olika dopningspreparat. Till grund för häktningen ligger också telefonavlyssningar och smskontakt. Allard har i kontakt med en veterinär bland annat beställt tre flaskor av ”red acid” inför ett lopp i Kanada.

I en telefonavlyssning mellan två personer i dopningsskandalen talar de om Rene Allards stall som ett ”dödsläger” där tre hästar nyligen har dött.
De talar också om en häst i Allards träning som dog på operationsbordet. Hästen hade tredubbla hjärtslag och mycket hög andhämtning.

Rene Allard har under många år förekommit i olika dopningsutredningar. Han har varit avstängd på travbanor i New York, Pennsylvania och New Jersey. Nu riskerar han fängelsestraff.  
Förra året tjänade Allards hästar 5,8 miljoner och tog 339 segrar. Kanadensaren var tredje bästa travtränare i USA och tog placeringen före svenskarna Marcus Melander och Åke Svanstedt.

Den stora stjärnan var stoet When Dovescry som bland annat segrade i Hambletonian Oaks. I år ligger Allard på andraplats i tränarligan på den största travbanan i New York – Yonkers Raceway. Leder gör Richard Banca som även har häktats, misstänkt för dopningsbrott. Båda tränar sina hästar på träningscampen i Middletown.

Dopningsskandalen har verkligen skakat om hästsporten i USA. Fler avslöjanden är att vänta, skriver amerikansk media.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.