Sveriges ledande travtidning
ANNONS

René Jensen till Danmark

Foto: Dansk Hestevæddeløb
René Jensen lämnar Hamstadtravet efter 19 år för att istället försöka utveckla dansk travsport. Foto: Dansk Hestevæddeløb

René Jensen lämnar sin tjänst som sportchef i Halmstad för att istället från och med den 1 februari bli sportchef i Dansk Hestevæddeløb (Danska Travförbundet) på kontoret i Köpenhamn.

Publicerad:

René har hela 19 år bakom sig på Halmstadstravet och arbetade dessförinnan som sportchef på Jydsk Væddeløbsbane. Han ser nu fram mot den här nya uppgiften i Dansk Hestevæddeløb.
– Det är med stor entusiasm jag tar mig an rollen som sportchef i Dansk Hestevæddeløb. Det blir spännande men också en stor utmaning att försöka vidareutveckla travsporten i Danmark. Jag har haft en fin tid i Halmstad och i min nya roll hoppas jag kunna ha ett ännu tätare samarbete med de skandinaviska partners som finns, säger René Jensen i ett pressmeddelande från Dansk Hestevæddeløb.

Henrik Friis, direktör i Dansk Hestevæddeløb, är nöjd med den här rekryteringen:
– Vi sökte en person med stor rutin och internationell erfarenhet. René har visat sitt värde genom åren för Halmstadtravet, såväl i avseende på utvecklingen av banans sportsliga profil, aktiviteter i området samt att bygga upp Sprintermästarhelgen till vad den är i dag.

René ersätter Flemming Sunns, som numera är direktör för Jydsk Væddeløbsbane. René tillträder den nya tjänsten officiellt den 1 februari.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.