Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Repay Merci till Åby

Foto: ALN
Repay Merci är klar för deltagande i Åby Stora Pris nästa lördag. Foto: ALN

Tidigare under onsdagen kunde Travronden berätta att Maven är klar för Åby Stora Pris. Från danskt håll är även Repay Merci klar för deltagande i storloppet.

Publicerad:

Nästa lördag avgörs Åby Stora Pris. Under onsdagen blev det klart med två nya namn; Maven och Repay Merci, där Jimmy Takter själv sitter upp bakom Maven.
– Han vill köra själv då han inte tycker att det har fungerat för Maven i de senaste starterna. Han ser lösningarna på vad problemen kan ha varit och vi har gått lite på vad Jimmy tycker. Maven har ju varit otursförföljd med dåliga lägen, men nu är hon i alla fall garanterad bra spår i ett heat, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.

Vidare har Knud Mönster tackat ja till deltagande med Repay Merci, som slutade två i Årjängs Stora Sprinterlopp och senast var ute i Hugo Åbergs Memorial.
– Repay Merci var jättebra i Årjäng och gick även rätt bra i Hugo Åbergs. Det var omöjligt att ta något i det snabba slutvarv som blev. Han förtjänar en plats i årets fält och jag tror det är en häst som gynnas av minst två heat.

Med ovan nämnda duo inbjudna är sex hästar klara till Åby Stora Pris; Royal Fighter, B.B.S.Sugarlight, Mosaique Face, Rue du Bac, Maven och Repay Merci.
– Dessutom är Creatine inbjuden till loppet, där har Jimmy lovat oss besked på fredag efter att hästen har gått jobb. Tackar han ja finns det bara en plats kvar sedan. Givetvis hade man velat haft med en sådan som Nuncio, men det går inte att tvinga hästägare eller tränare att starta bara för att. Hur som helst är jag nöjd med hur årets fält ser ut, avslutar Jon Walter Pedersen.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.