Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Reportage prisat i London

Foto: MONTAGE
Foto: MONTAGE

Travronden har genom sin journalistik ett ständigt öga på hästsporten, både nationellt och internationellt.
Så sent som i december var tidningens utsände på plats i Hongkong för att bevaka världens bästa hästsport, när Longines Hong Kong International Races med prispengar i mångmiljonklassen avgjordes.

Publicerad:

I Hongkong avgjordes även en tävling för de hundratals ackrediterade journalister på plats för att rapportera om hästkapplöpningarna. Enligt Longines representanter var Travrondens Dennis Engelbo den som lyckades fånga tävlingarnas själ allra bäst.
– Artiklarna det här året höll väldigt hög standard och juryn uppskattade att läsa alla bidrag. Beslutet att ge Travrondens Dennis Engelbo priset var enhälligt från juryn. Vi alla uppskattade att läsa om Longines Hong Kong International Races från hans sätt att se på det, vilket innehöll nytänk och var uppfriskande. Vi är nöjda att hästsportälskare i Sverige fick möjligheten att läsa om Longines Hong Kong International Races genom den starka och fina artikeln, en artikel om ett event som har stor internationell prägel, meddelar Longines representanter i ett uttalande.

I pressmeddelandet om priset beskrivs reportaget som färgstarkt och nytänkande. Juryn kom till slut att välja mellan tre texter, de övriga två skrivna av internationellt välrenommerade journalister som Alan Carasso från Thoroughbred Daily News (USA) och Ben Linfoot från Sporting Life (Storbritannien).
– Jag är givetvis oerhört stolt över att tilldelas priset av Longines och är övertygad om att upptäcka världen, fantastisk hästsport och bygga kontakter gör mig till en bättre journalist. Genom den här vinsten sätter vi svensk hästsport på kartan, men även svensk hästsportjournalistisk, för de övriga journalisterna som var på plats i Hongkong är de absolut främsta inom vårt gebit. Jag är tacksam och glad, och vill även passa på att tacka Hong Kong Jockey Club för ett fantastiskt evenemang, säger Dennis Engelbo.

Priset delades ut vid 2018 års Longines World's Best Racehorse and Horse Race Awards som hölls på anrika Landmark Hotel i London i slutet av januari med gäster som Frankie Dettori, men även kretsen kring de vinnande hästarna, australiska Winx och brittiske Cracksman.
– Att få vara på plats på galan och representera svensk hästsport en vecka efter att svenskfödde I Kirk vunnit i Dubai var speciellt. Svensk hästsport engagerar och det märks tydligt när man pratar med hästintresserade internationellt, säger Engelbo.

Chefredaktör Joakim Svensson är stolt över de pris som Travronden mottagit på sistone. De senaste årens satsning på mer redaktionellt innehåll med reportage, fördjupningar och längre intervjuer har gett resultat. Tidningen har utsetts till ”Årets digitala tidskrift” av Sveriges Tidskrifter och fick dessutom motta pris för ”Bästa sajt” och ”Bästa längre berättande” vid världskongressen i trav 2017.
– Och lägg nu till Dennis Engelbos pris för sitt reportage från en av världens mäktigaste hästnationer. Det är otroligt roligt att vår journalistik röner uppmärksamhet och uppskattas, inte bara i Sverige utan också runt om i världen, säger Joakim Svensson och fortsätter:
– Vi brinner för att fördjupa, förklara och sätta viktiga händelser och ämnen i perspektiv. Vi vill ständigt förbättra och utveckla vårt berättande och sprida vår fantastiska sport till ännu fler.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.