Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ridsporten och ATG i nytt samarbete: "Känns bra"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Maria Guggenberger, hållbarhetschef, ATG. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

ATG har erbjudit spel på ridsport vid ett antal tillfällen under året.
Nu stärks banden mellan spelbolaget och Svenska Ridsportförbundet genom en hoppserie under 2019.
– Nu växlar vi upp samarbetet ytterligare, säger Ulf Brömster, Svenska Ridsportförbundets ordförande i ett pressmeddelande.

Publicerad:

”ATG Riders League” – så heter den hoppserie som ATG blir sponsor till under våren 2019. Det handlar om klassisk banhoppning med hinder som mäter 140 centimeter. Spel kommer att anordnas på hoppserien i form av vinnare och V5.

– Vi är stolta och glada över det långa samarbete vi har med ATG och att vi nu växlar upp det samarbetet ytterligare. Det här avtalet säkrar viktiga satsningar på dem som är svensk ridsports framtid. Det blir också spännande att testa och utvärdera spel på ridsporten under en sådan här serie, säger Ulf Brömster, Svenska Ridsportförbundets ordförande i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Rapport från en annan hästkultur – Travronden besökte EM i ridsport

"Öka upplevelsen"

ATG:s hållbarhetschef, Maria Guggenberger, i samma pressmeddelande:
– Det känns bra att vi efter närmare 40 års samarbete kan addera nya värden i vårt avtal med ridsporten och öka upplevelsen både för publik, ryttare och arrangörer genom att erbjuda spel på hoppning.

När det handlar om travlopp behöver inte kuskarna vara 18 år fyllda, men i den här serien krävs det att ryttarna är myndiga samt innehar svensk licens.
ATG Riders League avgörs under tre tillfällen:

  • Vecka 4: Strömsholm
  • Vecka 11: Flyinge
  • Vecka 12: Borås
FAKTA

V5-omsättning ridsport

Så mycket omsatte V5-spelet i år:

Elmia 12/10: 56 609 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.