Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rikard N Skoglund köper Wolmsta Gård

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Rikard N Skoglund tar över Wolmsta Gård från och med den 1 januari. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Norrlands största hästgård, Wolmsta gård, är såld. Efter flera års försök har ägaren Hans von Essen hittat en köpare. Från 1 januari tar proffstränaren Rikard N Skoglund över gården tillsammans med sambon Lina Bergström och morbror Anders Bergsten.

Publicerad:

Rikard N Skoglund har lämnat Östersundstravet och flyttat till Runemo gård utanför Bollnäs där brorsan Robert håller till. Under fredagen bytte han licens och kan numera titulera sig Bollnästränare. Samtidigt köper han alltså Wolmsta gård i Njurunda utanför Sundsvall för 6 miljoner kronor.
– Jag förstår att det ser konstigt ut. Det har varit en lång process att köpa gården. Jag och min sambo Lina har haft för få boxar på gården där vi håller till och båda har velat flytta från Östersund. Jag som kör mycket åt andra tränare behöver bo strategiskt bättre. Vi var tvungen att ta ett beslut när vi fick plats på Runemo gård. När vår flytt går vidare till Wolmsta kan jag inte svara på i nuläget, säger Skoglund.

Men hur kom du på att köpa Norrlands största hästgård?
– Det är nog inte bara Norrlands största utan även Norrlands bästa. Den har allt. Jag hade aldrig haft tanken förrän min gode vän Hans von Essen frågade om jag ville köpa hans gård. Då satte tankarna igång och jag, Lina och Anders blev tända på det. För mig blir det verkligen att växa upp. Jag som aldrig ens har ägt en lägenhet tidigare, säger Rikard N Skoglund.

Från första januari tar Rikard med sambon Lina Bergström och morbror Anders Bergsten över gården när bland andra Öystein Tjomsland, Anders Wallin och Patrick Wickman huserar.
– Vi kommer att ha möten med alla hyresgäster inom kort och lägga upp strategin. Det är klart att det blir en del förändringar eftersom vi vill göra en rejäl satsning där i framtiden. Jag köper ju inte en sådan hästgård utan att göra en egen satsning. Det är också möjligt att jag kommer att samarbeta med en annan tränare, säger Rikard N Skoglund.

Wolmsta gård har 80 hästboxar och en hästklinik. Det finns elva kilometer träningsbanor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.